Meny
Leverer de siste lette pansrede kjøretøyene til den norske hæren

Publisert
08.February.2018

Leverer de siste lette pansrede kjøretøyene til den norske hæren

Iveco Defence Vehicles, divisjonen som produserer kjøretøy til det militære og sivilforsvaret innenfor CNH Industrial (NYSE: CNHI / MI: CNHI), har levert de siste 62 lette pansrede kjøretøyene til Norwegian Defence Material Agency (NDMA).

Overleverings-seremonien, som fant sted på hovedkvarteret til Iveco Defence Vehicles i Bolzano, Italia, skjedde under nærvær av general Morten Eggen, leder av Norwegian Defence Material Agency, divisjonen for landsystemer.

Den fjerde generasjonen lette pansrede kjøretøy er videreutviklet fra selskapets lette flerbruks-kjøretøy, inklusive et antall oppgraderinger spesifisert av kunden. Dette omfatter blant annet den nye drivlinjen med større ytelse og forbedret luftfiltrerings- system. På bakgrunn av erfaringer fra felten har kjøretøyet også fått økt nyttelast, generelt bedre ytelser og forbedret driftssikkerhet.

Mannskapscellen er blitt redesignet for å forbedre ergonomien for mannskapet med nye seter, en ny generasjon dashbord og oppgradert hardtop. Totalt øker dette kapasiteten betydelig.

Flerbruks-kjøretøy

Dette er den fjerde ordren på lette pansrede kjøretøy fra de norske væpnede styrkene, og kjøretøyet er allerede i bruk i oppdrag i utlandet. Dette understreker Iveco Defence Vehicles sin markedsledende stilling når det gjelder flerbruks-kjøretøy, med svar på nåværende og fremtidige krav fra de væpnede styrkene når det gjelder ytelse, mobilitet og beskyttelse for mannskapene.

Med et totalt salg på mer enn 4.000 enheter i 13 forskjellige land er det lette flerbruks-kjøretøyet fra Iveco Defence Vehicles Europas førstevalg i denne kjøretøykategorien. På kundelisten står Albania, Østerrike, Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Italia, Libanon, Norge, Russland, Slovakia, Spania, Tunis og Storbritannia.