Meny
Leverer første biogassbil til Mesta som sikrer en grønn profil Foto: Iveco

Publisert
18.June.2020

Leverer første biogassbil til Mesta som sikrer en grønn profil

Iveco har siden 1984 vært leverandør til Mesta. Nå leverer de for første gang en Daily biogassbil som primært skal brukes til vask av tuneller i Oslo Kommune. Bilen er et tilskudd til Mestas nyttekjøretøypark som hele tiden moderniseres for å redusere klimagassutslipp.

Iveco har vært leverandør til Mesta, og før det Statens vegvesen, siden 1984 og har levert over 150 biler til entreprenørkonsernet. Nå leverer de den første biogassbilen, en Daily 65C14N med 8 trinns automatkasse. Biogassbilen kombinerer bærekraft og kjøreglede med en CO2-reduksjon på opp til 95%. Bilen ble levert i april 2020 og er allerede i bruk av Oslo Kommune. Innkjøpsleder i Mesta, Dagfinn Jørgensen, forteller:

– Biogassbilen skal primært brukes til vask av tunneler i Oslo Kommune. Vaskebilen har en totalvekt på 6,5 tonn levert med vaskeaggregat, varmtvannstank og pumpe. Den er et godt tilskudd til nyttekjøretøyparken som sikrer en grønn profil.

Bærekraft er også en konkurransekraft

I Mesta er bærekraft en integrert del av forretningsdriften. En av de viktigste innsatsene for å bli mer bærekraftige er å redusere klimagassutslipp. De gjennomfører en betydelig modernisering av maskinparken og faser inn utslippsfrie kjøretøy, som biogassbilen Daily 65C14N, forteller Direktør for Bærekraft og Organisasjon, Mai Oldgard:

– I årene som kommer er vi overbevist om at bærekraft også er en konkurransekraft. Det store fremskrittet er først og fremst de vi skaper ved at både våre kunder, samarbeidspartnere og vi i Mesta stiller nye krav til bransjen. Oldgard fortsetter:

– Vi hjelper våre kunder å ta gode valg, og vil gjerne utfordre og bli utfordret til å finne nye bærekraftige løsninger. Det er stort potensiale for innovasjon og grønnere løsninger i bygg og anleggsbransjen, og det er opp til oppdragsgivere og entreprenører å realisere de mulighetene som finnes.

Miljøvennlig og gode kjøreegenskaper

Leif Erik Nilssen, Key Account Manager, i Iveco Norge legger til at biogassbiler er et utmerket transportmiddel for virksomheter som har fokus på bærekraft i urbane områder:

– Det er en miljøvennlig bil som ikke går på kompromiss med høy prestasjon. Det er godt å se at flere får øynene åpne for fordelene med disse bilene. Hos Iveco har vi vært tidlig ute med å se biogassens potensiale og derfor satset stort på å utvikle biler som både minimerer klimagassutslipp, samtidig som de møter kravene om gode kjøreegenskaper. Vi er veldig fornøyde med å bidra til oppgraderingen av Mestas grønnere nyttekjøretøypark og ser frem mot fortsettelsen.