Meny
Lindab investerer i distribusjonssenter

Publisert
18.August.2015

Lindab investerer i distribusjonssenter

Lindab har besluttet å investere i et 8000 kvadratmeter stort distribusjonssenter, som vil ligge ved siden av eksisterende produksjonsanlegg i Skåne syd i Sverige.

Økt leveringseffektivitet

Satsningen er i henhold til Lindabs strategi om effektivisering av vareflyt fra innkjøp til distribusjon ut til kunde.

Med et høyeffektivt og automatisert distribusjonssenter, der store volumer kan håndteres kostnadseffektivt, får kunden bedre tilgjengelighet og raskere leveranser både direkte fra fabrikk og via avdelingssystemet. Gjennom en mer optimalisert kapitalbinding gis også større muligheter for å kunne tilby enda større bredde til Lindabs kunder.

– For oss i Norge er dette en viktig beslutning, forteller John Georg Storvik, administrerende direktør for Lindab i Norge.

– At vi får et høyeffektivt distribusjonssenter i tilknytning til fabrikkene våre i Skåne vil selvsagt bidra til enda bedre leveringsdyktighet og bedret service ovenfor våre kunder her i Norge. Dette er et stort og viktig steg i arbeidet med å bedre vår distribusjon til kundene.

– Dette vil bli et sentrum for distribusjon med fokus på den totale vareflyten.

– Fabrikkene vil utvikles til rendyrkede produksjonsenheter, mens distribusjonssenteret effektivt vil håndtere leveransene til våre kunder og våre lagre rundt om i Norge.

Det nye distribusjonssenteret vil være i full drift i løpet av 2017 og bli et sentralt nav i Lindabs logistikk til de skandinaviske landene.