Meny
LR35: en høyeffektiv plukkløsning Foto: Kardex Remstar

Publisert
05.December.2019

LR35: en høyeffektiv plukkløsning

Bedrifter med et stort vare sortiment kan ofte savne kontroll på sitt varelager. De har behov for større fleksibilitet, muligheten til å lagre et større volum varer på mindre areal og garantert raskere plukkhastighet. Gjennom å automatisere sin internlogistikk kan bedrifter på en smidig måte tilpasse seg de endringer og krav som stilles til deres produksjon og lagerhåndtering.

Tradisjonelt som benytter lageroperatører mellom 40 og 70 prosent av sin arbeidstid til å gå mellom hyller og pallereoler og plukke varer manuelt- « Automatiske system fra Kardex, lever varene direkte til operatøren, i en ergonomisk arbeidshøyde. Dette er gods-til-person prinsippet, det forbedrer markant både effektiviteten og arbeidsmiljøet  for de ansatte» sier Hallvard Bergsodden, Director New Business Nordics hos Kardex Remstar.

Med den siste lanseringen, LR35, tilbyr Kardex Remstar en innovativ løsning for lagring og plukk av små og mellomstore varer. Den unike lagerautomaten har en veldig høy plukkeffektivitet som gjør løsningen store fordeler innenfor mange områder: det være seg som et bufferlager til en produksjonslinje, monteringsområde eller for plukk av varer i distribusjonslager. Den modulære designen gjør det enkelt å utvide med flere enheter når behovet for mer lagerplass og/eller høyere plukkeffektivitet oppstår, hvilket gir bedriften friheten til å investere i takt med virksomhetens behov. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan tilpasses eksisterende lokaler og layout.

Eksempler på bruksområder:

Effektivt ordreplukk med LR35: LR35 bygger på en plukkløsning med 640×440 mm bokser som presenteres enten i en plukkstasjon eller på en rullebane. Artiklene identifiseres med strekkodeleser og pick-to-light-teknikk som øker plukkeffektiviteten og reduserer antall plukkfeil.

Enkel konsolidering og lagerhåndtering: Alle bestillinger og leveranser transporteres og sorteres av lagerautomaten og rullebanesystemet. De ferdigplukkedes varene plasseres i et mellomlager og hentes senere ut når det er tid for å sende ut ordrene, hvilket gir høy effektivitet og enkel lagerhåndtering.

Enklere og bedre forsyning til produksjonen: LR35 lagrer alt material på en plass og det kan automatisk leveres til produksjonslinjene. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan enkelt tilpasses til eksisterende layout, enten ved å plassere en eller flere LR35 i produksjonsområdet eller på et lagerområde med rullebaner for transport av materiell til produksjonen.