Meny
MAN styrker sin skandinaviske organisasjon for å sikre nærheten til det lokale markedet og forbedre kundeopplevelsen Foto: Jamieson Pothecary/Norges Lastebileier-Forbund

Publisert
12.October.2020

MAN styrker sin skandinaviske organisasjon for å sikre nærheten til det lokale markedet og forbedre kundeopplevelsen

MAN Truck & Bus har besluttet at tilpasse organisasjonen i Danmark, Norge og Sverige med øyeblikkelig virkning. Hovedformålet er å være mer handlekraftig og fleksibel på det lokale markedet og oppnå en god kundeopplevelse på tvers av hele nettverket.

I denne nye strukturen vil hvert marked bli styrt av en lokal salgsdirektør og en ettermarkedsdirektør. Salgsdirektøren vil samle alle salgsfunksjoner inklusive lastbils-, buss- og varebilssalg samt salg av brukte kjøretøy og vil sammen med ettermarkedsdirektøren fungere som et sterkt lederteam. Ettermarkedsdirektøren forblir ansvarlig for MANs nettverk av egne filialer og private forhandlere. Tidligere har MAN organisert seg med felles salgsfunksjon på tvers av markedene i Norge og Sverige, hvilket ikke lengere vil være tilfellet.

– Vårt hovedmål med den nye organisasjonen er et sterkt fokus på de enkelte markedene med to sterke lokale ledere med dyptgående markedskunnskap og beslutningskraft, forklarer Stefan Thyssen.

– Vi vil få suksess med vår nye organisasjon, hvis vi er i stand til å være svært raske i beslutningsfaser, styrke samarbeidet på tvers av de forskjellige funksjonene og støtte våre kunder på best mulig måte. Ut over disse salgs- og ettermarkeds funksjonene vil de lokale teamene bli understøttet av sterke supportfunksjoner i hele Skandinavia, som dekker områdene “Nettverk & kvalitet”, “Marketing”, “Finance & IT” og “HR & Digitalisering”.

Det nye ledelsetemaet vil se slik ut:

Administrerende direktør Stefan Thyssen

Danmark

Salgsdirektør Frank Nielsen

Ettermarkedsdirektør Mikkel Christensen

Norge

Salgsdirektør Lars B. Sand

Ettermarkedsdirektør Annbjørn Vasdal

Sverige

Salgsdirektør Fabian Knappik

Ettermarkedsdirektør Christer Pettersson

Supportfunksjoner

Nettverk & kvalitet Thomas Skousgaard

Marketing Claus Lindholm

Finance & IT Niels Müntzenberger

HR & Digitalisering Larissa Knödler