Meny
MAN TGX kåret til “Årets bærekraftige lastebil 2022” Foto: MAN

Publisert
23.November.2021

MAN TGX kåret til “Årets bærekraftige lastebil 2022”

MAN TGX med motor på 510 hk har fått den prestisjetunge prisen i kategorien trekkvogner på Ecomondo i Italia. Ecomondo er en av Europas ledende messer for bærekraftig og sirkulær økonomi. Juryen består av internasjonale fagpressejournalister som berømmet MAN TGX 18.510 for sin spesielle drivstoffeffektivitet, ytelse og miljøvennlighet.

Dette er en av mange internasjonale priser som MANs nye lastebilgenerasjon har vunnet siden introduksjonen i februar 2020, noe som også inkluderer “International Truck of the Year 2021”, samt designpriser som “Red Dot Design” og “German Design Award”.

  • MAN TGX 18.510 er “Årets bærekraftige lastebil 2022”
  • På Ecomondo-messen mottok MAN TGX 18.510 prisen i kategorien for trekkvogner
  • I tillegg til «Årets bærekraftige lastebil 2022» har MAN TGX samlet flere internasjonale priser og anerkjennelse siden utnevnelsen til «Årets internasjonale lastebil 2021

Prisen «Årets bærekraftige lastebil», som ble utdelt i sitt sjette år, ble lansert av det italienske magasinet «Vado e Torno» som har spesialisert seg på bærekraftig transport. Fokus er på bærekraftige innovasjoner innen godstransport på vei og som allerede er tilgjengelig på markedet.

Den ettertraktede prisen er delt inn i tre kategorier, trekkvogn, distribusjon og varebil, basert på et detaljert evalueringskonsept for bærekraft og effektivitet. Det tas ikke bare hensyn til utslippsreduksjoner, men også andre aspekter ved kjøretøyets påvirkning på miljø, sikkerhet og livskvalitet, samt bærekraften i hele produksjonssyklusen. Brukerkomfort inngår også i vurderingen.

Juryen begrunnet sin avstemning for MAN TGX 18.510 med: «Den siste generasjonen MAN TGX har hevet standarden for kvalitet og effektivitet. Ytterligere raffinert aerodynamikk forbedrer luftstrømmen til fordel for lavere luftmotstand, noe som resulterer i drivstoffbesparelser og lavere utslipp. Effektiv kinematikk sikres av den velprøvde 12,4-liters motoren med 510 hk i kombinasjon med TipMatic girkasse. Det komfortable og funksjonelle førerhuset er designet for å få sjåføren til å føle seg vel både under kjøring og i pauser”.

Fra «Årets internasjonale lastebil 2021» til «Årets bærekraftige lastebil 2022

I tillegg til «Årets bærekraftige lastebil 2022» har den nye MAN Truck Generation mottatt flere priser siden lanseringen på markedet. For eksempel vant den nye MAN TGX den ettertraktede tittelen “International Truck of the Year 2021” samme år som den ble lansert.

Den internasjonale juryen med representanter fra 25 land anerkjente MAN TGX som spesielt avansert når det gjelder kjørekomfort, arbeids- og bokvalitet, sikkerhet, drivstoffeffektivitet, oppkoblingsmuligheter, innovative tjenester og hvordan kjøretøyet fremstår visuelt. ITOY-prisen ble fulgt av en rekke nasjonale priser som ble delt ut av journalister, sjåfører og fagbladlesere.

MAN mottok to priser i Russland: “Årets beste nyttekjøretøy” for MAN TGX og “Årets dumper 2021” for den MAN TGS 33.510 6×6 BB.

I Polen kunne nyttekjøretøymagasinet Polski Traker informere sine lesere om at MAN TGX ikke bare tilbyr sjåføren en optimal arbeidsplass, men også gjør transportørens arbeid enklere med betydelig reduserte driftskostnader.

I Litauen testet sjåfører og et panel av eksperter forskjellige lastebiler i et todagers arrangement. MAN TGX ble her kåret til “Årets litauiske lastebil”.

På vegne av det tyske magasinet VerkehrsRundschau identifiserte et markedsundersøkelsesinstitutt de mest populære merkene innen transport- og logistikksektoren i Tyskland for “Image Award”. I kategorien «Lastbiler opp til 18 tonn» berømmet de undersøkte flåtesjefene komforten, førsteklasses førerfokus og sikkerheten til nye MAN TGL og TGM.

Lesere av fagbladet «Lastauto Omnibus», «FERNFAHRER» og «Trans Aktuell» ble også imponert over den nye MAN Truck Generation og kåret MAN TGM, TGS og TGX til de beste nyttekjøretøyene i sine respektive kategorier. MAN TGX imponerte også designeksperter med blant annet den spesielt praktiske utformingen av sjåførenes arbeidsplass. Den vant en Red Dot i “Red Dot Design Award”, to iF Design-priser og en gullmedalje i den tyske designprisen.