Meny
Mutares kjøper Frigoscandia AB Foto: Søren Nielsen

Publisert
23.November.2021

Mutares kjøper Frigoscandia AB

Det Posten-eide selskapet Frigoscandia AB (tidligere Bring Frigo AB) i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Mutares.

Posten Norge AS og Mutares signerte i går en avtale om salg av aksjene i Frigoscandia AB. Salget forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet i Sverige.

Frigoscandia AB ble grunnlagt i 1948 og er markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederland og Frankrike. Selskapet opererer 25 varehus og terminaler i Sverige og Norge, på tvers av sine tre segmenter innenlands transport, internasjonal transport og lager. Frigoscandia AB har nylig gjennomgått et navnebytte fra tidligere Bring Frigo AB. Selskapet har hovedkontor i Helsingborg.

Investeringsselskapet Mutares ser store muligheter i Frigoscandia-konsernet fremover. Oppkjøpet er Mutares andre svenske investering i november. Selskapet er tenkt å styrke vare- og tjenestesegmentet som en ny plattforminvestering med flere tilleggsmuligheter i Norden og Fastlands-Europa.

– En lang og spennende reise har fått en vellykket slutt og vi vant over betydelig konkurranse. Inntektsstørrelsen, markedet, driften og mentaliteten til organisasjonen passer perfekt til Mutares DNA. Vi er glade for å endelig bekrefte kjøpet av Frigoscandia AB, sier Johannes Laumann, CIO i Mutares SE &Co. KGaA Frigoscandia AB mener Mutares er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

– Vi tror Mutares vil bli en god eier som har gode forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier Thomas Tscherning, styreleder i Frigoscandia AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

– Vi ser frem mot å fortsette å utvikle Frigoscandia AB som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Mutares realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Frigoscandia AB.