Meny
Nå ruller postroboten

Publisert
13.November.2018

Nå ruller postroboten

Posten Norge startet fredag testen av sin selvkjørende postkasse på Kongsberg.

Den kombinerte brev- og pakkeroboten skal testes i tettbebygd strøk i noen uker, før den skal gjennomføre sine første postleveringer i et boligstrøk i Kongsberg.

– Det er kundenes tilbakemeldinger som til syvende og sist avgjør om dette blir en suksess, og om dette er en av fremtidens leveringskanaler. Norsk vinter gir selvkjørende kjøretøy utfordringer, og derfor er denne testen viktig for oss. Vi tror på en selvkjørende fremtid, og er spente på å se resultatene fra testen, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Roboten skal gå fra Postens distribusjonspunkt i Kongsberg sentrum til en bestemt plass i et borettslag. Der vil den stå tilgjengelig for kundene fra rundt klokka 12 til midnatt. Da returnerer den selv til distribusjonspunktet og blir fylt med neste dags sendinger. Du blir varslet digitalt om det er post til deg, og får en kode for å åpne den aktuelle luken.

– Dette er ikke science fiction. Vi benytter dagens teknologi til å skape kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger for fremtiden, sier Wille.

Hun holdt fredag et innlegg under Technology Summit Kongsberg, der årets tema var autonomi og bærekraft.

– Det er inspirerende at andre norske aktører jobber med selvkjørende teknologi. Vi tror at om det fungerer i Norge, så fungerer det de fleste andre steder også. Potensialet er enormt, selv om det er utfordrende å være tidlig ute med ny teknologi, sier Wille.

Verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot er utviklet av Posten, med Buddy Mobility som teknologipartner.

Fakta om verdens første brev- og pakkerobot>/h2>

Postkasserobot hvor folk kan motta og sende brev og pakker.
Er selvkjørende med marsjfart 6 km/t.
Lengde 215 centimeter, høyde 188 centimeter, bredde 83 centimeter.
75 luker i ulike størrelser.
Fylles opp om natten, kjører selv ut på dagtid og blir stående/er tilgjengelig i ditt boområde til midnatt før den kjører tilbake til et post-punkt for å bli etterfylt.
Du mottar digitale varsler om du har fått post/pakker.
Dekker inntil 100 husstander.