Meny
Ny direktør i Norges Lastebileier-Forbund er på plass Knut Gravråk er ansatt som ny administrerende direktør i NLF. Foto: Elisabeth Nodland

Publisert
15.September.2023

Ny direktør i Norges Lastebileier-Forbund er på plass

– I dag kan forbundsstyret komme med den gode nyheten om at NLF har fått ansatt ny administrerende direktør. Han er allerede et kjent fjes for mange og vi er trygge på at han vil gjøre et solid stykke arbeid for å styre skuta trygt videre, sier forbundsleder Tore Velten.

– Det er derfor med stor glede at vi i dag kan presentere Knut Gravråk som ny NLF-direktør, fortsetter Velten.

Gjør «comeback»

Gravråk kjenner forbundet godt siden han i årene fra 2016-2022 arbeidet i organisasjonen. Først som rådgiver for daværende administrerende direktør, forbundsleder og ledergruppen i NLF. Deretter gikk han over som fagsjef for arbeidsgiverspørsmål i NLF. Han skiftet beite i 2022 da han ble ansatt som faglig politisk rådgiver i Arbeiderpartiet.

– Forbundsstyret er glade for å kunne ønske ham velkommen tilbake i organisasjonen, for han er svært ønsket, understreker Velten.

Startet som lastebilsjåfør

Gravråk startet sin karriere som lastebilsjåfør, og har senere i flere år drevet egen virksomhet. Han har også solid bakgrunn fra politikk, både organisatorisk og som folkevalgt. Han har blant annet møtt som stortingsrepresentant i lange perioder.

– Jeg ser frem til å få Knut Gravråk tilbake som kollega. Vi har tidligere arbeidet godt sammen og kommer raskt til å finne frem til hvordan vi skal arbeide sammen til beste for NLFs medlemsbedrifter, sier viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni.

Ser frem til oppstart

Også den kommende NLF-direktøren ser frem til å starte opp og takker for den tilliten han har fått.

– Nå gleder jeg meg til å arbeide for en næring som jeg har vokst opp i og er glad i, sier Gravråk.

Han forteller at han rett og slett ikke kunne takke nei da tilbudet om direktørstillingen kom.

– Grunnen til det er at det er en ære og glede å få arbeide sammen med så mange drivende dyktige kollegaer og engasjerte tillitsvalgte, avslutter Gravråk.

Gravråk er ansatt fra 1. desember 2023, men vil da gå ut i foreldrepermisjon. Han vil derfor ikke ha første arbeidsdag før i april 2024.