Meny
Ny generasjon elektriske motvektstrucker fra Jungheinrich Foto: Jungheinrich

Publisert
04.October.2021

Ny generasjon elektriske motvektstrucker fra Jungheinrich

Jungheinrich fortsetter sin suksesshistorie når det gjelder elektriske motvektstrucker og kommer med en nylansering av 3- og 4-hjulsserien. Gaffeltruckene har blitt grundig optimalisert på områdene hydraulikk, sikkerhet og programvare. I dag rullet den første trucken i den nye generasjonen av samlebåndet ved Jungheinrich-fabrikken i Moosburg, Tyskland.

Dette gjelder totalt tolv ulike truckmodeller. Tre- og firehjulstruckene kan transportere last på mellom 1300 og 2000 kilo i høyder opptil 7 meter. Med en toppfart på 17 km/t får truckene jobben gjort både innendørs og utendørs.

Gjennom oppgraderingen har vi økt hydraulikkytelsen til truckene med inntil 20 prosent. Dette påvirker kjøreegenskapene positivt. Vi har testet 4-hjulstrucken EFG 320 som kunne håndtere fem tonn mer i timen. Den nye hydraulikken gir også økt effektivitet og ytelse når du arbeider med tilleggsutstyr som teleskopgafler, roterende aggregater eller klemaggregater. Samtidig har energiforbruket per håndterte pall blitt redusert med inntil ti prosent. “Gjennom de nye forbedringene gjør truckene en enda bedre jobb med å dekke behovene til våre kunder for å oppnå en mer effektiv og bærekraftig internlogistikk”, sier Thomas Angstenberger, produktsjef for motvektstrucker i Jungheinrich.

Bedre sikkerhet gjennom tilpasset programvare

Gjennom oppgraderingen øker Jungheinrich også sikkerheten til motvektstruckene i bruk. En ny styringsprogramvare overvåker permanent kjøre-, arbeids-, hydraulikk- og styrefunksjoner. Dette forbedrer sikkerheten, gir færre ulykker og økt produktivitet når truckene er i bruk. I tillegg til den nye programvaren, bidrar også Jungheinrich sine egenutviklede assistentsystemer og standard sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel en automatisk parkeringsbrems, til den økte sikkerheten. Vår zoneCONTROL beskytter i tillegg mot kollisjoner i utsatte lagerområder.

PureEnergy og litiumionbatterier gir økt energisparing

Truckene er utstyrt med topp moderne trefasede motorer og Jungheinrich sitt energisparende PureEnergy- teknologikonsept. Begge deler gjør dem svært effektive. I tillegg er de utstyrt med moderne litiumionteknologi. Batteriene er enkle og raske å pause lade og passer derfor svært godt ved drift over flere skift. “Levetiden til litiumionbatterier er tre ganger så lang som tradisjonelle energilagringssystemer. Vi forventer at mange av våre kunder velger litiumionteknologien vår og har justert monteringsprosessene i Moosburg deretter. Litiumionbatterier gir mange fordeler i den daglige driften sammenlignet med blysyrebatterier – for eksempel mindre vedlikehold,” sier Thomas Angstenberger.

Komfortabel arbeidsplass

God komfort avrunder totalpakken til tre- og firehjulstruckene: Både høyde og vinkel på rattstammen og betjeningsenhetene kan justeres individuelt for å gjøre arbeidsplassen mer ergonomisk. Truckføreren har god sikt gjennom masten og på den måten alltid full kontroll på lasten.
Hovedforskjellen mellom 3- og 4-hjulstruckene ligger i konfigurasjonen styresystemet: Mens trehjulstruckene har et dobbelthjul bak som gjør dem lett å manøvrere, har firehjulstruckene en høyt opphengt bakaksel som sikrer god stabilitet på ujevne underlag og ved kjøring over hull.