Meny
Ny intensjonsavtale om kjøp av el-lastebiler mellom Schenker og Volvo Kontrakten signeres av Knut Eriksmoen, CEO Schenker AS (venstre), og Gunnar Brattli, director commercial sales Volvo Norge. Foto: Schenker AS

Publisert
07.November.2019

Ny intensjonsavtale om kjøp av el-lastebiler mellom Schenker og Volvo

DB Schenker og Volvo Norge signerte i dag en intensjonsavtale om kjøp av 3 stykk elektriske Volvo FE/FL.

– Vi i DB Schenker investerer nå i tyngre elektriske kjøretøy for å oppnå vår målsetning om 100 prosent utslippsfrie vareleveringer i Oslo i løpet av 2020. Vi er stolt miljøambassadør til Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019, og denne investeringen tar oss utslippsfritt videre i årene som kommer, sier Knut Eriksmoen, CEO DB Schenker.

– Vi er veldig glade for å kunne bidra til at DB Schenker når sine miljømål for transport i hovedstaden. Elektriske lastebiler reduserer ikke bare CO2-utslippene, de vil også bidra til redusert støy og ikke minst mulighet for å redusere køer i storbyene, støysvake biler åpner opp for mulighet til å levere på andre tider av døgnet med mindre trafikk og med høyere grad av sikkerhet for omgivelsene. Med våre nye elektriske Volvo FL Electric og Volvo FE Electric vil vi både kunne være med å møte miljøkravene som stilles til bransjen, samt behovene våre kunder har til å få sine oppdrag utført på en driftseffektiv og miljøvennlig måte, sier Gunnar Brattli, director commercial sales, Volvo Norge.

Avtalen ble signert onsdag 6. november, på Zerokonferansen som avholdes i Oslo.