Meny
Ny Iveco Stralis setter komfort i høysetet Foto: Iveco

Publisert
07.August.2019

Ny Iveco Stralis setter komfort i høysetet

Den suksessrike transport- og miljøbedriften Henrik Tofteng A/S har nettopp utvidet vognparken med en spesialbygget Iveco Stralis. Den utmerker seg ved å tilby en av klassens mest komfortable kjøreopplevelser. – Hvis du vil tiltrekke og beholde de beste menneskene kreves en god arbeidsplass med attraktive forhold, og det starter med bilene, sier Henrik Tofteng.

Henrik Tofteng A/S, spesialister i avfallshåndtering, miljø og gjenbruk, har nylig investert i en ny Iveco Stralis. Den er valgt takket være førerhusets sjåfør-fokuserte design og tilbyr en av de mest komfortable kjøreopplevelser i klassen akkurat nå.

Tøff konkurranse om de beste sjåførene

Fra basen i Brøndby i Danmark samarbeider Henrik Tofteng A/S både med bedriftskunder og offentlige institusjoner hovedsakelig i København. Den ISO14001-sertifiserte bedriften er blant annet utnevnt som eliteleverandør til den offentlige sektoren i 2018.

– Når vi investerer i nye biler legger vi stor vekt på komfort og arbeidsmiljø fordi bilen er både et arbeidsredskap og en arbeidsplass. Vi utskifter bilene våre jevnlig slik at vi er sikre på at vi kjører med de nyeste og mest sikre modeller på markedet, forklarer adm. direktør Henrik Tofteng, han fortsetter:

– I dag er det tøff konkurranse om de beste sjåførene. Det gjelder både de erfarne og de unge som er på vei inn i bransjen. Hvis du vil tiltrekke og beholde de beste kreves det at du kan tilby en god arbeidsplass med attraktive forhold, og det starter med bilene.

En viktig komfortparameter er plassen rundt sjåføren. Her tilbyr den nye Iveco Stralis høyde til taket i førerhuset på rundt 2 meter og et samlet volum på over 10 kubikkmeter. I tillegg er førerhuset lydisolert og utført med funksjonelle gardiner og solskjermer som er enkle å justere.

Utover det er det ergonomiske instrumentpanelet fremstilt i optimale materialer som forhindrer støy. Sjåføren kan enkelt styre betjeningspanelet uten å lene seg frem fra setets rygglene. Dette gir maksimal sikkerhet under kjøreturen.

Førerhuset er blant annet utstyrt med et 50 liters kjøleskap, over 30 skuffer og oppbevaringsrom, køye, samt energibesparende klimaanlegg.

Den riktige bilen til den riktige oppgaven

Mange av transportoppgavene hos Henrik Tofteng A/S foregår i tett bytrafikk som stiller høye krav til både sjåførens kjøreferdigheter og bilens manøvreringsmuligheter. For det første er plassen ofte trang og parkerings- og stoppmulighetene inne i storbyen få. Det er også mange enveiskjørte veier som kompliserer logistikken ytterligere.

– Henting og levering av containere i en by med tett trafikk krever flinke sjåfører og biler som matcher oppgaven. Vi jobber derfor etter et prinsipp om å stille med den riktige bilen til den riktige oppgaven. Her handler det om å velge fleksible biler med gode kjøreegenskaper og som møter kravene til arbeidsoppgaven, avslutter Tofteng.