Meny
Ny logistikkpark på Hisingen i Göteborg Sörred Logistikpark kommer til å bestå av fire logistikkeiendommer med Sveriges beste logistikkbeliggenhet nær Göteborg havn, som er Skandinavias største. Illustrasjon: AF Gruppen

Publisert
12.January.2021

Ny logistikkpark på Hisingen i Göteborg

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å terrassere en 25 hektar stor tomt for en ny logistikkpark på Hisingen i Göteborg. Avtalen er verdt 101,5 MSEK, ekskl. mva.

Oppdragsgiver er Bockasjö og Platzer via fellesforetaket AB Bockasjö Platzer Sörred 8:12. Kanonaden skal sprenge 1,2 millioner kubikkmeter fjell, fylle opp og jevne ut tomten før fundamenteringen.

Sörred Logistikpark kommer til å bestå av fire logistikkeiendommer med Sveriges beste logistikkbeliggenhet nær Göteborg havn, som er Skandinavias største. Det utleibare arealet er på 87 500 m² og vil bli tilpasset ønskene til hver enkelt leietaker. Den kommunale reguleringsplanen tillater høylager. Alle eiendommene vil bli utstyrt med solceller og miljøsertifisert i henhold til BREEAM In-use.

I Göteborg har Kanonaden Entreprenad og Bockasjö tidligere samarbeidet om oppføringen av Hisingens Logistikpark. Totalt er Kanonaden for tiden med på bygging av sju logistikkanlegg i Mälardalen og Vest-Sverige.

– Kanonadens strategiske satsing på anleggsarbeid for logistikkanlegg imøtekommer behovet for ny moderne logistikk i takt med den voksende globale e-handelen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.