Meny
Ny mann i førerhuset

Publisert
22.January.2018

Ny mann i førerhuset

Fra 1. januar 2018 har Peter Hut (38) overtatt stillingen som General Manager European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark A/S. Han overtar stillingen etter René Sidor, som har begynt som Managing Director for Dachser Nordic A/S.

Peter Hut har en mastergrad innen internasjonal forretningsutvikling fra Syddansk Universitet, og han har bred erfaring fra transportsektoren. Han kommer fra stillingen som Branch Manager for Dachser Sweden AB i Gøteborg, som også er hovedkontoret i Sverige

Peter Hut har arbeidet hos Dachser i 16 år, både i Danmark og flere andre europeiske land. Peter, som har sine røtter på Jylland, startet sin karriere hos Dachser i Kolding i 2002. Etter endt utdanning fikk han muligheten til å arbeide ved Dachsers hovedkontor i Kempten som Country Support Nordic. Byen sør i Tyskland ble hans hjem i tre år, før Danmark kallet igjen.

Inkludere hele Skandinavia

I 2005 kjøpte Dachser opp A/S Ove Haugsted. Som et ledd i utviklingen av avdelingen i Hvidovre fikk Peter tilbud om stillingen som Quality Manager i 2006. Der skulle han styrke utviklingen ved å optimalisere og forsterke de nye strukturene og prosessene i overgangen fra Haugsted til Dachser. I 2008 ble stillingen utvidet til å inkludere hele Skandinavia og som Quality Manager Nordic bidro han også til utviklingen av kontorene i Norge og Sverige.

I 2014 åpnet Dachser et nytt kontor i Gøteborg, hvor Peter ble Branch Manager. Den svenske avdelingen i Arendals Allé 5 i Gøteborg inkluderer en 1750 kvadratmeter stor omlastingshall med 15 porter, samt 850 kvadratmeter med kontorer – en enorm investering for Dachser i Skandinavia. Resultatet har blitt at Dachser har vokst ytterligere i Sverige, og i 2016 kunne Peter og resten av Dachser feire et fantastisk resultat for Dachser Sweden AB.

Til Danmark

1. januar 2018 vendte Peter nok en gang tilbake til Danmark, og han erstatter nå René Sidor (61) som General Manager European Logistics for Dachser Denmark A/S i Hvidovre. René har hatt stillingen siden 1. juli 2014, men han har nå blitt utnevnt til Managing Director for Dachser Nordic.

– Peter har levert meget gode resultater i Sverige gjennom sin tid som Branch Manager for Stockholm og Gøteborg. Han har bidratt til å styrke de svenske teamene, og han har skapt bærekraftige resultater for Dachser i Sverige. Han er dyktig til å implementere endringsstrategier, og han har evnen til å skape en tilpasningsdyktig og effektiv organisasjon. Jeg er overbevist om at vår avdeling i Hvidovre kommer til å blomstre med han som General Manager, sier René Sidor.

Dachsers baser i Norden har ekspandert den globale logistikkgruppens europeiske nettverk og tjenestetilbud. I dag finnes det totalt åtte avdelingskontorer i Skandinavia. Dachser Nordic har over 400 medarbeidere ved avdelinger i Norge, Sverige og Danmark, hvorav rundt 120 arbeider ved hovedkontoret i Hvidovre, Danmark. Deres tjenester spenner fra system- og direktetrafikk til sjø- og flyfrakt, samt kompleks kontraktlogistikk.