Meny
Ny rekkevidde for IVECO E-WAY: 543 km med fulladet batteri Foto: IVECO

Publisert
16.September.2021

Ny rekkevidde for IVECO E-WAY: 543 km med fulladet batteri

Verkerhrsbetriebe Bachstein, transportselskap basert i Celle i Nedre Sachsen i Tyskland, oppnådde en rekordkjøring med en IVECO BUS E-WAY i juli. Det fremragende resultatet på 543 kilometer på en enkel lading med den helelektriske bussen i løpet av 48 timer er sertifisert av TÜV Nord.

Den 12 meter lange IVECO BUS E-WAY leverte en forbedret ytelse under reelle kjøreforhold og demonstrerte alle fordelene med nullutslipps-transport, samt fremragende holdbarhet og utmerket ytelse som kjennetegner denne helelektriske bussen.

Testen skjedde etter et initiativ fra trafikkselskapet Verkerhrsbetriebe Bachstein i juli og gikk over to dager fra 5.30 om morgenen til 16.00 om ettermiddagen. Den 12 meter lange E-WAY, utstyrt med en batteripakke på 335 kWh, fullførte 543 kilometer uten noen problemer. Dette er sertifisert av TÜV Nord og bekrefter posisjonen til IVECO BUS når det gjelder elektrisk mobilitet. Med 3% gjenværende batterikapasitet ved avslutningen av testen kunne IVECO BUS E-WAY ha kommet enda lenger, takket være et lavt forbruk på 0,61 kWh / km.

– Vi hadde allerede gjennomført en første test på vår egen testbane og oppnådde 527 kilometer på en enkelt lading. Vi er godt fornøyde med denne nye rekorden som er utført denne gang av en kunde under reelle kjøreforhold. Det viser hvilke egenskaper IVECO BUS E-WAY har for å nå enda lenger,  sier Stéphane Espinasse, leder for IVECO BUS.

– Jeg trodde det nesten ikke, men er nå stolt av å ha gjennomført dette på by- og forstadsruter i Braunschweig-regionen i form av skolekjøring, sier Malte Seek, som var sjåfør på E-WAY under testen.

For Jan Behrendt, toppsjef i Verkerhrsbetriebe Bachstein, er dette virkelig en utfordring for sjåførene:

– Det er de som kjører og administrerer kjøretøyet. Takket være kjøretøyets telematikk-løsninger vet de hele tiden hva de kan- og ikke kan gjøre. For meg viser denne rekorden en god fremtid i elektrisk mobilitet.

IVECO BUS E-WAY er den mest komplette kjøretøyserien av sitt slag på markedet, med løsninger som passer til de spesifikke behovene for alle kunder, med flere lengder (9,5, 12 og 18 meter) og lademodus (sakte lading over natten eller hurtiglading med eller uten pantograf). Kjøretøyet byr også på en komfortabel opplevelse for sjåfører og passasjerer med myk kjøring og akselerasjon.

Serien bygger på mer enn 20 års utvikling og produksjonserfaring innenfor alternativ fremdrift og nå også i særlig grad elektrisk mobilitet