Meny
Ny transportsjef skal effektivisere logistikken Victor Malmstedt (tv.) er ny transportsjef og Fredrik Andreassen er ny operativ transportleder hos Løvenskiold Logistikk. Foto: Katrine Lunke

Publisert
09.November.2020

Ny transportsjef skal effektivisere logistikken

Victor Malmstedt er ny transportsjef hos Løvenskiold Handel. – God logistikk skal bli vårt største konkurransefortrinn, sier Malmstedt.

Victor Malmstedt (30) får overordnede ansvaret for all transport i Løvenskiold Logistikk. Det gjelder å i større grad ta kontroll på den inngående transporten, distribusjon ut til Maxbo-varehus og andre grossistkunder samt sluttkundeleveranser til proff og forbruker. Under seg får han alle de som styrer den daglige, operative transporten lokalt.
– Det er en stor og komplisert oppgave, som er i enorm forandring. Vi går nå gjennom alle sider av vår transport, slik at den skal være bærekraftig, effektiv og lønnsom. Det er en tøff balansegang, sier den nye transportsjefen.
Malmstedt begynte i Løvenskiold Handel for ti år siden, den gangen på varemottaket. Etter det har han gått gradene, via skiftleder, kjøreleder og transportkoordinator. Nå skal han rapportere direkte til logistikkdirektøren, og selv ha ansvaret for transportflyten, avtaler med transportører og å utvikle en mer moderne logistikk.
– Det er ikke vi som bestemmer om logistikken er bra, det er det kunden som gjør. Hvis ikke kundeopplevelsen er god, så har vi ikke lykkes. Det som var bra før, er ikke lenger godt nok. Kravene stiger i takt med økt bestilling via nettet, og forventningene er ofte like store til leveransen av en bok fra Amazon som en pall med 5 meter lange planker fra Maxbo. Det krever nye løsninger fra vår side, en omfattende digitalisering og en evne til å tenke utenfor boksen. En stor, men ikke umulig oppgave, sier han.
I tillegg til ny transportsjef er Fredrik Andreassen på plass inn i helt nyopprettet stilling som operativ transportleder i den samme logistikkavdelingen på Fossum i Bærum.
– Han blir min fremste sparringpartner, og et tydelig bindeledd mellom selgere og vår logistikkavdeling. Han skal avdekke mangler og avvik, og får blant annet ansvaret for forstudier og oppstarter av større byggeplasser for å sikre at all transport skal flyte tilnærmet perfekt, sier Malmstedt.
Det jobbes nå med grønnere transport, mer fleksible leveringer, signatur- og kontaktløse mottak, digitale løsninger og andre tiltak som skal gjøre kundeopplevelsen bedre.
– Dette handler ikke om å finne en ny og endelig løsning, det handler om å konstant forbedre de logistikktjenestene vi tilbyr. Målet mitt er at det skal blir vårt største konkurransefortrinn, sier Malmstedt.
– Jeg er utrolig stolt og glad for at vi har funnet to så kompetente medarbeidere internt, som nå skal styrke arbeidet med transporten for og med kundene våre, sier Morten Mo, logistikkdirektør i Løvenskiold Handel.