Meny
Nytt samarbeid skal drive utviklingen mot neste generasjons kjøretøy Foto: Allison Transmission

Publisert
31.January.2023

Nytt samarbeid skal drive utviklingen mot neste generasjons kjøretøy

Allison Transmission og Nikola Corporation har gått sammen for å teste Nikolas batteri- og hydrogenelektriske kjøretøy ved Allisons avanserte testsenter.

Nikola Corporation har slått seg sammen med Allison Transmission for å utføre testing av sine nye tunge batteridrevne (BEV) og hydrogendrevne (FCEV) elektriske kjøretøy ved Allisons avanserte testsenter som spesialiserer seg på elektrifisering og miljø (VE+ET Center).

– Vi er stolte av å samarbeide med Nikola i deres utvikling av neste generasjon innovative kjøretøy designet for å redusere utslipp og optimalisere ytelsen, sier David Proctor, General Manager, Allison VE+ET Center, og tilføyer:

– Vårt anlegg støtter eksterne kundetester- og valideringsprogrammer for kjøretøy drevet av alle drivstoff, noe som understreker Allisons forpliktelse til å ta en lederrolle i utviklingen av alternative drivstoff for transportbransjen.

De to selskapene samarbeidet for å teste BEV- og FCEV-ytelse gjennom kontrollerte termiske miljøer og dynamometer-veisimuleringer som er i stand til å simulere et bredt spekter av driftssykluser. Testene brukte Nikolas hydrogenfyllingsutstyr sammen med en konstant strøm av hydrogen levert av anlegget som sørget for uavbrutte testkjøringer. Evaluering av kjøretøyene inkluderte omfattende overvåkning av batteristyring og HVAC-testing, som brukte solsimulering for å reprodusere ekstreme temperaturer.

Allisons VE+ET-senter gir flere fordeler til kjøretøyprodusenter og muligheten til å teste i et trygt, kontrollert og ensartet miljø, som muliggjør sikre, pålitelige og gjentagende resultater. På anlegget simulerer Allison virkelige applikasjoner og klimaforhold, noe som gir produsentene mulighet til å redusere produktutvikling og valideringstidslinjer, og bringe innovativ teknologi og kjøretøysystemer til markedet raskere og mer effektivt. I tillegg vil utførelse av tester, i en forkortet tidsramme som ikke er avhengig av sesongbetinget klima og veiforhold, resultere i reduserte kostnader sammenlignet med testing på vei.

– Mulighetene til Allisons VE+ET-senter har vært en viktig tilrettelegger for Nikola til å akselerere produktutviklingssyklusen vår og vi trygt kunne lansere vår Tre BEV tidlig i fjor, sier Nikola Head of Vehicle Validation, Adam Tarleton.

– Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Allison om vårt Tre FCEV-produkt for å kunne levere et bransjeledende hydrogendrevet kjøretøy med den ytelsen, kvaliteten og påliteligheten som lastebilbransjen krever, avslutter han.

Det 60 000 kvadratmeter store VE+ET-senteret er det eneste av sitt slag i Midtvesten som tillater testing året rundt på ett sted. Anlegget tilbyr private testceller og arealer for kunder, noe som gir mulighet til å samarbeide om utvikling av nye produkter.