Meny
Offisiell åpning av DHL Express’ nye hub i Brussel

Publisert
23.February.2018

Offisiell åpning av DHL Express’ nye hub i Brussel

DHL Express, verdensledende innen logistikk og ekspresslevering, åpnet i dag sitt nye, regionale knutepunkt på Brussel lufthavn.

Den toppmoderne hub’en er utstyrt med den nyeste logistikkteknologien, og vil nesten firedoble kapasiteten til DHL Express i Brussel med 42.000 sendinger i timen. Med en investering på over 140 millioner euro inkludert leiekostnader har Brussel Hub hittil skapt ytterligere 200 nye DHL-jobber på flyplassen, tre år tidligere enn planlagt.

Brussel spiller en avgjørende rolle i det globale DHL Express-nettverket. Brussel Hub er et av våre største knutepunkt i verden, og på grunn av beliggenheten i logistikkhjertet i Europa, spiller det også en viktig rolle for å knytte bedrifter fra denne regionen til resten av verden. Dette nye knutepunktet er en viktig del av vår verdensomspennende investeringsplan, og vil støtte opp om vår vekst, effektiviteten i vårt nettverk og det høye kvalitetsnivået som gjør at kundene benytter DHL Express, sier Ken Allen, CEO DHL Express.

Det femte største hub’en i det globale DHL-nettverket

Den nye hub’en er på 36.500 m2 (inkludert lager og kontorer) og nesten firedobler kapasiteten til DHL Express i Brussel. Ved full kapasitet kan de to automatiserte sorteringssystemene behandle inntil 42.000 sendinger i timen, noe som gjør Brussel Hub til det femte største hub’en i det globale DHL-nettverket. Knutepunktet legger til rette for både luft- og landruter til et bredt antall europeiske destinasjoner, samt direkte, interkontinentale forbindelser til Amerika, Midtøsten og Afrika.

– Det nye knutepunktet er et godt eksempel på noe av det nyeste innen toppmoderne logistikk-teknologi. Det gjør at vi kan behandle enda flere sendinger enda raskere og mer effektivt. Det gir oss mulighet til å spille en viktig rolle i nettverket, samtidig som vi legger stor vekt på sikkerhet og arbeidsforhold for våre 1.200 ansatte, som igjen sikrer at våre kunder får den høye servicen de forventer fra DHL Express, sier Koen Gouweloose, VP DHL Brussels Hub.

Som et ledd i DHLs GoGreen-program reduserer nye Brussel Hub selskapets økologiske fotavtrykk med 768 tonn CO2 i året takket være den mer effektive sorteringsteknikken og bedre isolasjon. Hub’en er også sertifisert til TAPA ‘A’ sikkerhetsstandarder.