Meny
Peugeot, Citroën og Opel elektrifiserer varetransporten Foto: PSA Norge

Publisert
21.October.2019

Peugeot, Citroën og Opel elektrifiserer varetransporten

PSA (Peugeot, Citroen, Opel og DS) er inne i en massiv elektrifiseringsstrategi. Dette gjelder både person- og varebil. Tre nye elektriske varebiler er på markedet sommeren 2020.

Peugeot Expert, Opel Vivaro og Citroën Jumpy kommer som helelektriske varianter i 2020. Bilene kommer med to rekkevidder, 200 og 300 kilometer etter WLTP. 100 prosent av PSAs varebilmodeller, og tilhørende personbilvarianter, vil finnes i en elektrifisert modell i løpet av 2021.

Fra 2019 vil alle nye biler fra PSA lanseres i en elektrifisert versjon. For varebiler og tilhørende personbiler er årstallet 2021. Totalt for hele gruppens vare- og personbiler vil alle finnes i en elektrifisert versjon innen 2025.

Når Peugeot, Citroën og Opel nå viser elektriske varianter av henholdsvis Expert, Jumpy og Vivaro, vil også personbilvariantene, med inntil 9 seter, Peugeot Traveller, Citroën Spacetourer og Opel Zafira Life følge på.

– Vi ser frem til å ta en dominerende posisjon for elektrisk varetransport i Norge. Med våre tre merker står vi sterkt i overgangen til utslippsfrie varebiler, sier Roy Erik Johnsen, direktør for PSA varebil hos Bertel O. Steen.

Foto: PSA Norge

Alle disse bilene tar utgangspunkt i EMP2-plattformen. Denne brukes i en rekke person- og varebiler. Dette er multienergi-plattform, som fra starten av, ble utviklet for flere drivlinjer.

Varebiler fra PSA har en markedsandel i Europa på 24,7 prosent. Tre ny helelektriske varebiler vil styrke posisjonen, samt gi et solid tilbud til kunder som velger nullutslipp.

Bilene vil, på de fleste områder, bli tilsvarende de konvensjonelle modellene som finnes i dag. De vil leveres i tre lengder (4,6 m., 4,95 m. og 5,3 m). Disse har en lastekapasitet på henholdsvis 4,6 m3, 5,3 m3 og 6,1 m3. I tillegg vil de elektriske modellene bli levert som chassis, som betyr en rekke muligheter for påbygg.

De kan også leveres med tilhengerfeste. Nyttelasten blir om lag 1.200 kilo avhengig av modell.

Foto: PSA Norge

Det finnes to batteripakker på henholdsvis 50 kWt og 75 kWt. Dette gir en rekkevidde på henholdsvis 200 og 300 kilometer etter den nye målemetoden WLTP. Normal og lang modell kan leveres med begge batteripakker og kort variant leveres kun med 50 kWt.

Begge batteripakker kan lades med diverse løsninger. Alt ifra vanlig kontakt til 100 kw supercharger. Wallbox kombinert med onboardlader med henholdsvis 7,4 kW og 11 kW er også mulig. Med 100 kW supercharger lades batteriet på 50 kWt til 80 prosent på 30 minutter, og batteriet på 75 kWt når 80 prosent på 50 minutter.

Lading og forvarming av bilen styres via app.

Bilene bygges på fabrikken i Hordain som ligger i Nord-Frankrike. Den elektriske drivlinjen bygges i Trémery øst i Frankrike.