Meny
Presenterer den nye Iveco S-WAY R racing-lastebilen Foto: Iveco

Publisert
25.May.2020

Presenterer den nye Iveco S-WAY R racing-lastebilen

Den offisielle presentasjonen av de nye Iveco S-WAY R racing-lastebilene til Team Hahn Racing og Team Schwabentruck fant sted på Ivecos testbane ved selskapets anlegg i Ulm i Tyskland 16. mai 2020.

Førerne Jochen Hahn fra Team Hahn Racing og Steffi Halm fra Team Schwabentruck kjørte de nye lastebilene på banen og demonstrerte den kraftfulle ytelsen som disse kjøretøyene har.

De nye racing-lastebilene til Hahn Racing og Schwabentruck-teamet vil være et syn i 2020 truck racing-sesongen takket være den nye Iveco S-WAY designen.

Iveco startet 2020 racing-sesongen med den offisielle presentasjonen av de nye Iveco S-WAY R racing-lastebilene som er spesielt utstyrt for Team Hahn Racing og Team Schwabentruck.

Begivenheten fant sted lørdag 16. mai 2020 på testbanen ved IVECOs produksjons- og forskningssenter for tunge lastebiler i Ulm. I den nåværende situasjonen ble presentasjonen overvært kun av en liten gruppe deltakere i samsvar med sikkerhets- og hygiene-bestemmelsene.

Førerne Jochen Hahn fra Team Hahn Racing og Steffi Halm fra Team Schwabentruck satte de nye lastebilene på prøve på testbanen og demonstrerte kjøretøyenes kraftige ytelse. Begivenheten ble også live-streamet på Ivecos Facebook-side, slik at teamenes sponsorer, kolleger og fans kunne følge med på presentasjonen, sammen med et kort tilbakeblikk på den svært vellykkede 2019-sesongen og en forhåndspresentasjon av den kommende truck racing-sesongen.

Presentasjonen av Iveco S-WAY R lastebilene følger fem måneders utvikling og testing. De nye racing-lastebilene drar fordeler av den avanserte designen og de nye egenskapene til Iveco S-WAY serien lansert i 2019 – fra førerhuset som kombinerer funksjonalitet og komfort til den optimerte aerodynamikken som reduserer luftmotstands-koeffisienten (Cx) med så mye som 12% og som innebærer inntil 4% drivstoffbesparelse.

– Iveco S-WAY R er – uten overdrivelse – den beste og mest stilfulle racing-lastebilen vi har produsert noensinne. Jeg kan nesten ikke vente med å se at denne “Iveco-oksen” virkelig viser hva den makter på racing-banene, sier Jochen Hahn, om den nye racing-lastebilen som har fått kallenavnet “Giulia”. Hahn er seks ganger europamester i truck racing.

– Når det kommer til farger og dekor er min lastebil mye finere enn Jochens, sier Steffi Halm, fører på Schwabentruck-teamet.

– Men det spiller uansett ingen rolle ettersom han denne sesongen bare vil se bakenden på lastebilen min!