Meny
Presenterer sin visjon for naturgass og alternativ fremdrift i transporten på den åttende Gasnam-kongressen Foto: Iveco

Publisert
30.September.2020

Presenterer sin visjon for naturgass og alternativ fremdrift i transporten på den åttende Gasnam-kongressen

Thomas Hilse, Ivecos toppsjef, talte på den åttendeGasnam-kongressen hvor han satte fokus på at “Ivecos vei mot karbon-nøytralitet starter med naturgass og fortsetter gjennom flytende naturgass – LNG som er broen til hydrogen og flytende biogass til det endelige målet om et komplett utvalg av løsninger for grønn mobilitet.”

Iveco deltok på “Green Gas Mobility Summit”, den åttende utgaven av Gasnam-kongressen, et årlig arrangement hvor profesjonelle fra transportsektoren og journalister møtes for å diskutere situasjonen for naturgass og fornybar gass i Spania og ellers i Europa. Gasnam er en sammenslutning som fremmer bruken av naturgass og fornybar gass som biometan og hydrogen som drivstoff for vei- og maritim transport i Spania og Portugal. Den har for øyeblikket 135 medlemmer fra flere sektorer innenfor energisektoren, bilproduksjon, engineering, underleverandører, transport og institusjoner.

Flere enn 20 utstillere deltok på det digitale arrangementet som fant sted 21., 22. og 23. september og hvor man hadde muligheten til å analysere fordelene og ytelsene som alternativt drivstoff byr på.

Som en av hoveddeltagerne på arrangementet presenterte IVECO sin visjon for fremtiden med bærekraftig veitransport. Selskapet er en pioner innenfor naturgass-teknologien og fører an med et komplett program av kjøretøy drevet med dette bærekraftige drivstoffet og flere enn 35.000 solgte enheter.

Thomas Hilse, Ivecos toppsjef, var en av hovedinnlederne og snakket om “kundestøtte og valg av veien mot en utslippsfri fremtid på lastebilmarkedet”.

– Det ultimate målet for utslippsfri transport vil bli oppnådd med forskjellige teknologier, avhengig av kundens oppdrag og kjøretøy. Det finnes ingen løsning som passer for alle. Ivecos vei mot karbon-nøytralitet starter med naturgass og fortsetter gjennom flytende naturgass – LNG – videre hydrogen og flytende biogass frem mot det endelige målet som er å levere et komplett utvalg av løsninger for grønn mobilitet, forklarte Hilse.

– Bærekraft er en fundamental pilar for IVECO, noe som vises i vårt engasjement to naturgass-teknologi og vårt omfattende program av kjøretøy for naturgass. Dessuten oppnås dette gjennom bærekraftige prosesser, som er nøkkelfaktorer for å fornye industrien, understreket Ángel Rodríguez Lagunilla, global produksjonsdirektør for nyttekjøretøy og spesialkjøretøy hos Iveco.

I løpet av den første dagen av kongressen, som er blitt et etablert referansepunkt for alternative teknologier for vei- og maritim transport, deltok Pablo Cebrián, visepresident for produktutvikling og engineering hos Iveco, i en rundebordskonferanse over temaet “Mobilitet med hydrogen: En fremtid som er økende til stede”.

– Alle eksisterende teknologier, også de som er under utvikling, er nødvendige hvis vi skal oppnå utslippsmålene i 2030, samt selvsagt å oppnå 100% CO2-fri transport i 2050. “Hydrogen er det beste fremtidige alternativet for langtransport, og i løpet av de neste fem årene vil vi se en enorm akselerasjon i ale teknologiene som vil gjøre det mulig, produksjon, distribusjon, høytrykks-lagring i lastebiler, samt fremfor alt brenselceller, uttalte Pablo Cebrián, visepresident for produktutvikling og engineering hos Iveco.

Fremmer aktivt bruk av naturgass i veitransport

Iveco, en pioner i bruk og utvikling av naturgass i veitransport, er engasjert i denne typen bærekraftig drivstoff som det eneste nåværende, reelle og tilgjengelige alternativet for langdistanse- og persontransport, takket være energibalanse, ytelse og reduserte utslipp. Mengden og tilgangen på dette drivstoffet, sikkerhet og lave kostnader gjør naturgass til en sikker løsning når det gjelder å tilfredsstille behovene til transportørene, uansett hva slags kjøring de har.

Med mer enn 35.000 solgte enheter over hele verden er IVECO den absolutte markedsleder når det gjelder naturgassdrevne nyttekjøretøy. Selskapet er for øyeblikket den eneste produsenten som kan tilby et komplett program av slike kjøretøy, med tre motorfamilier som streker seg fra 136 til 460 hk, samt modeller fra 3,5 til 40 tonn og kjøretøy for persontransport. Programmet omfatter ikke minst lette og tunge nyttekjøretøy for langtransport. Dette inkluderer også lastebilmodellen IVECO S-WAY NP 460, den eneste langtransportbilen på markedet med en rekkevidde på inntil 1.600 km og motoreffekt på 460 hk.