Meny
Pris til transportforsker

Publisert
08.June.2017

Pris til transportforsker

DB Schenker Forskningspris i Norge 2017 vil bli tildelt under åpningen av Transport & Logistikk på Gardermoen 23. oktober 2017. Frist for å nominere kandidater og søke om prisen er 15. juni 2017.

Prisen vil gå en forsker som har vist interesse for logistikk og transport. Yngre og erfarne forskere kan nomineres. Forskeren kan være en del av et forskningsteam eller jobbe selvstendig.

DB Schenker Forskningpris skal fremme kunnskap om logistikk og godstransport med fokus på innovasjon, utvikling og miljø samt bidra til å styrke bransjens omdømme og samfunnsansvar.

Forskningsprisen ble først tildelt i 2013

Prisen ble tildelt for første gang under Schenker Forum i 2013. Det ble deretter innledet et samarbeid med Transport og Logistikk i regi av Norsk Industri, NHO LT, m.fl. om å dele ut prisen som et ledd i åpningen av konferansen på Gardermoen.

Prisen har dermed blitt et fast innslag på dette store arrangementet. Vinneren holder også et foredrag på konferansen med utgangspunkt i prisen.Prisen, som er på 50.000 kroner, går etter søknad eller innstilling til en forsker som kan dokumentere faglig arbeid med logistikk og/eller godstransport.

Vinneren forplikter seg også til å holde et foredrag på Transport & Logistikk.

Jury

Kjell Werner Johansen, Transportøkonomisk institutt

Nigel Halpern, Høyskolen Kristiania

Jan Ola Strandhagen, Sintef

Stein Erik Grønland, BI

Michael Holmstrøm, Schenker AS

Sekretariat:Einar Spurkeland, Schenker AS