Meny
RFID-kontrollert lagercontainer

Publisert
09.March.2016

RFID-kontrollert lagercontainer

Under Industriens Motemesse (IM 2016) introduserer TESS en helt ny versjon av sitt velkjente forsyningskonsept Contess. Containeren, kalt Minitess, bruker RFID-teknologi for å holde rede på varebeholdningen.

RFID-overvåkingen muliggjør uttak fra lager uten bruk av verken håndterminal eller annen form for aktiv registrering. All produktemballasje er påført et lite løvtynt RFID-merke som gjør at RFID-antennene i containeren registrerer uttaket automatisk. Registreringene strømmer trådløst inn i TESS-systemet for integrerte forsyningsløsninger – som til enhver tid holder rede på forbruket. Systemet automatiserer avrop og kundefakturering. Bruk av RFID tilfører de integrerte forsyningstjenestene fra TESS en ny dimensjon.

Fokus på kostnader

I første rekke vil Minitess tas i bruk av anleggsentreprenører eller industrikunder med behov for et flyttbart lager. Adgangskontroll til containeren flettes sammen med kundens eksisterende kontrollsystem. De som er gitt adgang til containeren unngår derfor å bli nedlesset med enda flere kort eller koder.

Nyheten lanseres sammen med TESS Uptime, som er en vareautomat for innendørs bruk – enten det dreier seg om produksjon, vedlikehold eller kontor. Automatene kan minne om sjokoladeautomater og er utrustet med et eget returpunkt for kast av emballasjeavfall og spesialavfall fra blant annet kopioeringsmaskiner. Prinsippene bak er de samme som for alle forsyningsløsninger fra TESS. Stikkordene er reduserte innkjøpskostnader og full forbrukskontroll.

Mange nyheter på IM 2016

Industriens Motemesse har samlet 103 utstillere i Telenor Arena den 9. og 10. mars. Som arrangør er TESS kjent for både slanger, ledningsteknikk og drift- og vedlikeholdsprodukter (MRO). Gjennom arbeidet med store og krevende kunder dukker det opp nye ønsker, ideer og krav. En slik hverdag fører til nye konsepter og nye produkter i markedet.

På messen viser TESS sin nye Wapman, en eksplosjonssikker smarttelefon godkjent for rigger og plattformer offshore. Telefonen er allerede tatt i bruk som en erstatning for tunge håndterminaler i forbindelse med registreringer og andre operasjoner innen slangekontrollsystemet TESS Hose Management. Dette er også et eksempel på at ny teknologi utnyttes sammen med eksisterende software.