Meny
Samsung forbedrer sporingen i transportbransjen

Publisert
06.June.2017

Samsung forbedrer sporingen i transportbransjen

En rekke nye Samsung-produkter, inkludert en smart liten enhet for lastebiler, har som mål å forbedre sporingen av pakker og øke kjøresikkerheten for lastebilsjåfører.

– I skrivende stund pilottester vi det vi kaller ‘forbundet levering’ (connected delivery) gjennom en liten Samsung-enhet som plasseres i lastebiler. Denne enheten gir transportselskaper billig tilgang til høykvalitets sporing, sier Nordic Sales Director IM, Claus Holm fra Samsung, i sin presentasjon ved Nordic Delivery Conference 2017.

Skal utvide bruken av den innen logistikk og transport i Norden

Enheten er for øyeblikket til salgs i USA til 120 euro, og blir snart lansert i Europa, der Samsung fokuserer på å utvide bruken av den innen logistikk og transport i Norden. Ifølge Claus Holm er det i dag et stort behov for bedre sporing i bransjen, da det sendes flere pakker enn noensinne, samtidig som pakkene har høyere verdi enn tidligere.

– Samsung-enheten inneholder GPS og SIM-kort og henter data fra lastebilen der den befinner seg. Enheten kan eksempelvis styre tilgang til pakker i lastebilen ved kun å åpne dørene til lasten dersom lastebilen er ved riktig leveringssted, eller varsle administrasjonen hvis lastebilen kjører utenfor den planlagte ruten. Enheten fungerer også som en Wi-Fi-sone for sjåførens andre enheter, f.eks. hvis sjåføren bruker et nettbrett til å motta signaturer for pakker. Eller hvis sjåføren har en smartklokke som registrerer at sjåføren er trøtt, kan administrasjonen varsle sjåføren via klokken, forklarer Claus Holm.

Samsung-enheten for lastebiler er kun ett av flere produkter som Samsung er i ferd med å innføre innen transport og logistikk. De nye produktene er basert på noen av dagens mest populære teknologier.

Sporingssendere og sikkerhetskameraer

Etter en detaljert presentasjon av pilotprosjektet «forbundet levering», avslører Claus Holm flere nye produkter fra Samsung som også kan brukes innen logistikk og transport:

– Vi har utviklet sporingssensorer for pakker til kun 1 USD per sensor, som vi kaller sporingssendere. De festes på spesielt utvalgte pakker du ønsker å spore etter at de forlater lastebilen. Disse, kombinert med et kamera på baksiden av lastebilen, kan fortelle deg nøyaktig hvor pakken er blitt levert og hvor den befinner seg.

Samsung tester for øyeblikket sin Samsung Safety Truck (Samsung sikkerhetslastebil), som kommer med et kamera i fronten og en skjerm bak, som gjør det mulig for kjøretøy bak lastebilen å se hva som skjer foran lastebilen, før planlegging av eventuell forbikjøring.

[youtube id=”6GNGfse9ZK8″]

– I fremtiden vil Samsung fokusere enda mer på å utvikle ny sporingsteknologi, der vi også ser på hvordan trender som virtuelle briller kombinert med utvidet virkelighet (Augmented Reality) og tingenes Internett (Internet of Things) kan bidra til innovasjon innen logistikk og transport, konkluderer Claus Holm.