Meny
Satser på grønn varedistribusjon i Stavangerområdet Stolte Schenkeransatte som nå bidrar godt til redusert utslipp. f.v. Hege Eide, Silje Sande, Pawel Jebrzyki, Håvad Svihus, og Frode Svendsen. Foto: Schenker

Publisert
07.June.2021

Satser på grønn varedistribusjon i Stavangerområdet

Satser på grønn varedistribusjon i Stavangerområdet.

Transportgiganten DB Schenker skal gjøre varedistribusjonen grønnere, og Stavangerregionen får nå de første elektriske varebilene. 1. juni gikk startskuddet med hele 7 nye miljøvennlige varebiler på veien i området. Dette gir en betydelig reduksjon i utslipp av Co2, og ikke minst et positivt miljøavtrykk for en rekke varer i logistikk kjeden.

– Denne satsingen gir en umiddelbar effekt ved at 50% av våre volumer distribueres utslippsfritt i distriktet. Næringslivet og industrien etterspør bærekraftige logistikkløsninger i stadig økende grad og med denne satsingen tilbyr Schenker nå en løsning som virkelig betyr en forskjell.

Sammen med en utstrakt bruk av jernbane vil denne satsingen bidra godt til reduksjon av utslipp i varetransporten.

På terminalen i Sandnes er de ansatte begeistret og veldig glade for at de endelig kan bli med i miljøkampen. Distriktssjef Hege Eide roser de ansatte for god evne til omstilling:

– Det har vært 3 svært hektiske måneder forut for oppstart 1. juni. Vi har sammen med 2 av våre distributører satt opp et helt nytt distribusjonsopplegg hvor vi legger til rette for el-varebilene våre. Sammen skal vi få til en smartere og mer miljøvennlig distribusjon til glede for våre kunder.

Nå står de andre større byene for tur, og 1. juni gikk startskuddet for miljødistribusjon i Stavanger. Fra terminalen i Sandnes rulles det nå ut 7 splitter nye elektriske varebiler av typen MAN TGE. De har en rekkevidde på ca. 170 km, og kommer seg greit gjennom sine distribusjonsruter før de lades over natt. Disse varebilene er mere fleksible i bruk og har god manøvreringsevne, i tillegg også svært støysvake. Også de gir en miljøgevinst.

DB Schenker har ambisjoner om å levere med null utslipp i all bydistribusjon i alle større norske byer. Selskapet har så langt investert betydelig i ny elektrisk bilpark, og ruller nå ut 25 nye elektriske laste- og varebiler i hele landet denne våren. Investeringen i bærekraftig bydistribusjon vil fortsette gjennom 2021. Målet er 100% elektrisk distribusjon i alle større norske byer.

DB Schenker er en av Norges største transport- og logistikkvirksomheter. Selskapet har en klar strategi for å redusere CO2 utslippene fra vår virksomhet til et absolutt minimum. Dette gjelder både i byene, og mellom byene. Selskapets ambisiøse mål om å løse all varedistribusjon i Oslo med null utslipp er nådd. Ved etableringen av Oslo City Hub som verdens første i sitt slag, og en 100% omlegging fra diesel til elektrisk, har Oslo fått en betydelig miljøgevinst. Planen videre består av en konvertering fra dieseldrevne kjøretøy til en kombinasjon av både elektriske kjøretøy, biogasskjøretøy og betydelig økt andel av gods på tog. Hydrogen vil trolig også være implementert i enkelte deler av kjøretøyflåten på sikt.

Dette er et ledd i DB Schenker konsernets globale målsetting om 100% utslippsfri bydistribusjon innen 2030.