Meny
Satser på nullutslippsseilas Bergen-Kirkenes

Publisert
02.January.2019

Satser på nullutslippsseilas Bergen-Kirkenes

Fire nye kystruteskip skal bli blant de mest miljøvennlige fartøyene langs kysten vår. Enova gir nesten 88 mill. NOK i støtte til de innovative skipene til Havila Kystruten.

– Hvilket vakkert frimerke! Det viser tanken bak Oslo som europeisk miljøhovedstad – og forteller mye om våre ambisjoner, sa ordfører Marianne Borgen da hun avduket frimerket.

Samtidig fikk hun overrakt en bunke postkort tegnet av elever klasse 5C på Ila skole – og fraktet til Rådhuset i et av Postens nullutslippskjøretøy. Barna hadde gode tanker om hvordan Oslo skal bli en god miljøhovedstad – og ordføreren lovet å lese forslagene nøye.

– Posten har ambisiøse miljømål – og det er ikke minst viktig i Oslo. Vi ønsker å bidra til å skape en bedre og mer miljøvennlig by – og gjennomfører en rekke tiltak for at vår virksomhet skal bli klimanøytral. Derfor er dette frimerket spesielt for oss, og vi gleder oss til å være samarbeidsparter for kommunen i miljøhovedstadsåret 2019, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten.

Frimerket gis ut 4. januar, som er åpningsdagen for Oslo som europeisk miljøhovedstad. Hele åpningshelgen vil Posten ha et minipostkontor på SALT på Langkaia – der det også skal skje en rekke andre aktiviteter. Her kan alle tegne eller skrive sin egen miljøhilsen – og få et gratis frimerke for å sende den til den de selv ønsker.

Frimerket har verdi 23 kroner – for vanlige brev i Norge mellom 21 og 50 gram.