Meny
Setter næringens bærekraft på dagsordenen Illustrasjon: NLF

Publisert
10.December.2019

Setter næringens bærekraft på dagsordenen

Samferdselsministeren, vegdirektøren, utekontrolldirektøren, konsernsjefen i Telenor, samt forskningssjefen i NILU er bare noen av topplederne som er sikret til NLFs transportkonferanse 2020, som avholdes 17.-18. januar. Sammen skal de drøfte næringens aller største utfordringer og ikke minst legge frem mulige løsninger.

Det er dramatiske tider for transportnæringen. Nyhetsbildet preges av utfordrende vinterforhold, avsløringer innen organisert kriminalitet, omorganisering i Vegvesenet og endringer i regelverk. Samtidig utfordres selv de mest grunnleggende prinsippene for hva en transportbedrift skal være, og hvilke rammevilkår som skal legges til grunn for trafikksikker, sosialt ansvarlig og ikke minst miljøvennlig drift i årene som kommer.

På NLFs transportkonferanse 17.-18. januar 2020 blir alle disse temaene gjenstand for diskusjon blant lederne innen samferdselspolitikk, myndigheter og næringsliv.

Høyaktuelle og krevende temaer

– Vi har sikret oss de viktigste navnene også i år. På den måten er vi garantert at vår stemme blir hørt av de som har hånda på rattet innen transportpolitikk og byråkrati, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

På listen over foredragsholdere finner man blant annet samferdselsminister Jon Georg Dale, vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen Kjetil Wigdel, konsernsjef i Telenor Sigve Brekke, samt forskningssjef Britt Ann K. Høiskar i NILU.

Temaene som skal diskuteres og debatteres er både høyaktuelle og krevende.

– Vi vil blant annet se på hva som faktisk gjøres for å sikre at transporten i fremtiden skal bli mer bærekraftig, både når det kommer til konkurransevilkår, miljø og ikke minst samfunnsutvikling, forklarer NLF-direktøren.

For mer informasjon og program, klikk her