Meny
Skal fremme GLN i Norge

Publisert
31.August.2018

Skal fremme GLN i Norge

GS1 Norway utvider sitt team med ny produktansvarlig for den digitale GLN-standarden. Glenn Schei skal nå lede arbeidet med det internasjonale logistikkverktøyet i Norge.

GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere, og er en viktig standard innen logistikk, frakt og elektronisk handel. GLN gjør handel raskere og enklere ved at det identifiserer fysiske steder og juridiske enheter, slik at varer ikke bare leveres på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende.

Den globale standarden skal nå ut til flere aktører og bransjer i Norge, en jobb som skal ledes av GS1 sin nye produktansvarlige, Glenn Schei. 46 år gamle Schei fra Vinterbro har jobbet med logistikk i hele sin yrkeskarriere, blant annet som logistikksjef i Euro Sko og i gulvleverandøren Gerflor Skandinavia.

– I tiden som kommer skal vi kartlegge og analysere bruk og verdiskapningen for GLN, og jeg skal følge den internasjonale utviklingen av GLN tett. GLN har et stort potensial i Norge, særlig innenfor offentlige innkjøp, helse- og faghandelssektorene. Jeg gleder meg stort til å bistå både eksisterende og potensielle medlemmer, sier Glenn Schei.

– Med bakgrunn i GLN standardens betydning i norsk dagligvarebransje, hvor GLN er en bærebjelke i effektiv og presis distribusjon, vet vi at det er store gevinster å hente for flere bransjer og sektorer. Dette gjelder ikke bare distribusjon, men også elektronisk handel og effektiv interndistribusjon, som f.eks. sykehus, universiteter og liknende. Vi ser at Glenn sin erfaring og kompetanse er nødvendig for å kommunisere enda bedre mot de bransjer og aktører som kan vinne på å bruke den åpne og globale GLN standarden, sier administrerende direktør i GS1 Norway, Geir Paulsen.