Meny
Skal gjøre tankbilsjåførene sikrere i trafikken

Publisert
22.September.2017

Skal gjøre tankbilsjåførene sikrere i trafikken

Tankbilene utgjør en ekstra stor fare i trafikken med sin flytende, forurensende og eksplosive last. Som første ute i verden tar Shell Thailand nå grep for å minske risikoen for ulykker blant sine sjåfører.

Dette gjøres gjennom avansert trening i en kjøresimulator levert fra AutoSim AS i Tromsø. Shell sin internasjonale sikkerhetssjef som har kjørt i simulatoren var imponert. Han sa at dette var svært lovende, og så fram til tilsvarende muligheter for Shell også andre steder i verden.

Levere avansert kjøretrening til større transportselskaper

LoxSim, en datterbedrift av det børsnoterte konsernet Loxley, har kjøpt simulatoren fra AutoSim AS i Tromsø. De har bygget opp et treningssenter i Bangkok for å levere avansert kjøretrening til større transportselskaper i Thailand, hvor Shell er deres første store faste kunde. Foruten å gjøre sjåførene bedre forberedt på farer under kjøring med og uten last, vil opplæringen også omfatte kurs for lavere brennstoff forbruk og karbonutslipp, – altså mer miljøvennlig kjøring. Kjøresimulatoren er konstruert og bygget ved hjelp av dagens mest moderne maskinvare og programvare, og plasserer seg kvalitetsmessig fremst i et konkurrerende marked.

Artikkelen fortsetter under video.

[youtube id= “OGOluGuHj9I”]

Daglig leder i AutoSim, Martin Hansen, opplyser at selskapet gjennom sin 25-årige virksomhet har rukket å bli en global leverandør av større kjøresimulatorer og tilsvarende programvare med kunder i 20 land og i alle verdensdeler.