Meny
Slik vil Continental revolusjonere dashbordet Illustrasjon: Continental

Publisert
23.January.2020

Slik vil Continental revolusjonere dashbordet

På den internasjonale teknologimessen CES i Las Vegas viste Continental frem fremtidens dashbord med 3D-teknologi – uten at du trenger 3D-briller – og touchskjerm.

Natural 3D display, kaller Continental sitt instrumentpanel med 3D-teknologi. Continental har nå funnet opp en ny 3D-skjerm med den nyskapende Lightfield-teknologien fra Silicon Valley-selskapet Leia. Denne løsningen tilbyr en ekte 3D-opplevelse uten behov for komponenter som 3D-briller, og sparer derfor plass, krefter og kostnader, samtidig som brukeropplevelsen betydelig forbedres.

Continental har nå vist frem et slikt display med berøringsfunksjon, som er plassert i midtkonsollen. Tredimensjonal utheving og komplekse lyseffekter formidler informasjon til alle i bilen raskt og trygt. Displayet vises med 4K-oppløsning

Illustrasjon: Continental

– 3D-teknologi har blitt svært populært, og det med god grunn. Foruten den forbedrede visuelle opplevelsen, er det mange fordeler med en tredimensjonal presentasjon av informasjon. Det gir overlegen brukervennlighet, fordi oppfatningen av informasjon går raskere. I tillegg er samspillet mellom kjøretøyet og passasjerene mer komfortabelt og intuitivt, og blir nærmere den virkelige verden. Selv om vi primært jobber med dekk hos Continental i Norge følger vi godt med på hva moderselskapet driver med av teknologiutviklingen, og det er veldig spennende, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen

Mobilitet er livets hjerteslag

Akkurat som under den store bilmessen i Frankfurt i høst, var Continentals slagord «Mobilitet er livets hjerteslag» på CES-messen i Las Vegas. Foruten det nye 3D-dashbordet viste Continental frem flere teknologiske innovasjoner.

Blant annet «gjennomsiktig panser». En funksjon som ved hjelp av Continentals Surround View-system gjør at sjåføren kan se området under panseret som terrenget og hindringer som ellers ikke ville ha vært synlige. Systemet består av fire satellittkameraer og en elektronisk kontrollenhet. En intelligent bildebehandlingsalgoritme rekonstruerer bildet under kjøretøyet og setter dette bildet nøyaktig i surroundvisningen som vises til føreren.

Andre innovasjoner var et høyttalerfritt lydsystem

som fyller bilen med tredimensjonal lyd, videreutvikling av systemet for hvordan man blant annet kan bruke smarttelefonen i stedet for bilnøkkel og et eget «Automotive Security Operations Center, hvor bilprodusenter kan monitorere IT-sikkerheten i deres kjøretøy.

Continental er også med som en viktig samarbeidspartner i den nye konseptbilen Vision-S, som Sony viste frem på messen.