Meny
St1 blir Automat 1

Publisert
18.October.2018

St1 blir Automat 1

St1-stasjonene i Norge har fått norsk eier og skifter nå navn til Automat 1. Navneskiftet er en konsekvens av at det norske selskapet Blue Energy AS i fjor overtok St1 Norge AS sine automatstasjoner.

– Våre 38 bensinstasjoner, som er lokalisert fra Arendal i sør til Hamar og Gjøvik i nord

er alle automatstasjoner, og vi vil rendyrker dette konseptet ved også å synliggjøre vårt særpreg i navnet. Derfor er Automat 1 det naturlige navnet, sier leder for stasjonsdriften i Blue Energy AS, Henning Aarsand.

Blue Energy AS er et norskeid selskap og en del av konsernet AS Green Cube Innovation.

Aarsand lover at selskapet vil videreføre St1s lavpris-linje og bidra til å opprettholde sterk priskonkurranse i markedet, noe som er helt i tråd med bilistenes ønsker og myndighetenes forventninger.

Rent, raskt og rimelig

– Bilister som fyller tanken på våre stasjoner skal oppleve at prisene er rimelige, at det er enkelt og raskt å fylle og at stasjonene er rene og ryddige. Vi skal spille rollen som prispresseren i de lokale markedene der vi har stasjoner, sier Aarsand.

– Det er flere grunner til at Automat 1 kan fylle en slik rolle. Vi rendyrker automatstasjon-konseptet, og vi har en liten og effektiv organisasjon. Vår filosofi er at alle kundene skal få den samme lave prisen. Det er pumpeprisen som gjelder hos oss. Vi har ingen fordelskort eller bonusordninger, understreker han.

Samme kortet

Historien bak navneskiftet startet allerede i 2015 da Konkurransetilsynet påla finske St1 Nordic å selge virksomheten i Norge. Bakgrunnen var at selskapet da hadde kjøpt Smart Fuel AS som eier de norske Shell-stasjonene. To år senere ble avtalen med Blue Energy AS, om overtakelse av de 38 stasjonene, godkjent av Næringsdepartementet. Og ett av kravene i den forbindelse var skifte av navn.

– Omprofileringen blir gjennomført på alle stasjonene i løpet av denne høsten. St1 kortet kan fortsatt benyttes på de 38 stasjonene, men vi legger opp til at kortene blir byttet ut med nye Automat 1-kort i første kvartal neste år, sier Aarsand