Meny
Teslas kommende hel-elektriske tunge lastebil

Publisert
17.November.2017

Teslas kommende hel-elektriske tunge lastebil

Tesla Semi’ er et tungt hel-elektrisk lastebilprogram på Tesla ledet av Jerome Guillen , Teslas tidligere Modell S Programdirektør og VP for Vehicle Engineering.

Før Jerome Guillen ble med i Tesla, var Guillen utøvende på Daimler, der han ledet utviklingen av Cascadia lastebilprogrammet.

Som de fleste av de kommende Tesla-bilene annonsert i Musks ” Master Plan Part Deux ‘, er det ikke mye kjent med kjøretøyet. Her er den relevante delen av ” Master Plan “:

“I tillegg til forbrukerbiler er det to andre typer elektrisk kjøretøy som trengs: tunge lastebiler og høy passasjertetthet, urban transport. Begge er i de tidlige utviklingsstadiene på Tesla, og skal være klar for avdekking neste år. Vi tror at Tesla Semi vil levere en betydelig reduksjon i kostnaden for lasttransport, samtidig som sikkerheten øker og gjør det veldig morsomt å operere. “

Se video:

Musk refererte til samme tidslinje for avsløring og produksjon som de andre kjøretøyene bekreftet i sin “Master Plan”:

“En avsløring av konseptet i “6-9 måneder”, noe som burde bety tidlig i midten av 2017. Det forventes å være i produksjon innen de neste 3 til 4 årene (2019-2020).”