Meny
TF vinner ny, stor avtale Foto: Transport-Formidlingen

Publisert
23.January.2020

TF vinner ny, stor avtale

Transport-Formidlingen SA har vunnet ny kontrakt for Oslo kommune. De neste fire årene skal hele sju biler fra Transport-Formidlingen SA gå inn i faste oppdrag for Vann- og avløpsetat i Oslo kommune.

Vann- og avløpsetaten er en av de største etatene i Oslo. De har ansvaret for rent vann til byens innbyggere og sørger for håndtering og rensing av avløpet. Med mange driftssteder har etaten stadig behov for vedlikehold og utbedringer. Det kan blant annet bety tilkjøring og bortkjøring av masser i forbindelse med arbeider på vann- og avløpsnettet i hovedstaden.

Transport-Formidlingen SA skal levere lastebiler, henholdsvis tipp- og kranbiler med og uten henger og inkludert sjåfør. Det vil være syv biler som skal gå inn i faste oppdrag for Vann- og avløpsetaten.

Moderne kjøretøy

– Vi vil løse oppdraget med moderne kjøretøy med Euro 6-motorer. Disse motorene er de mest miljøvennlige forbrenningsmotorene som er på markedet. Dessverre er det ikke mulig å løse denne typen oppdrag med elektriske trekkvogner og kjøretøy ennå, sier Tore Alm, Salg – og markedssjef i Transport-Formidlingen SA.

Avansert teknologi i Euro 6-motorene sørger for at det er minimalt med utslipp NOx fra bilene, og bidrar faktisk til å rense luften som dras inn i motoren.

Miljøvennlig drivstoff

– Vi ønsker alltid å løse oppdragene våre på den mest mulig miljøvennlige måten. Bilene som skal kjøre for Oslo kommune bruke HVO-diesel fra Eco-1. Dette er drivstoff som ikke tilfører ny CO2 i atmosfæren, forteller Tore Alm.

Kontrakten har en varighet på fire år med mulighet for to ganger ett års forlengelse.Totalt har avtalen en verdi på 81 millioner kroner dersom opsjonene utløses.

Transport-Formidlingen SA startet arbeidet på kontrakten allerede 13. januar med 8 biler ute på veien.