Meny
Til lands, til vanns og i luften med –  for bedrifter i Nordland og Trøndelag Fra venstre Asle Andersen (Nord Trøndelag Havn Rørvik IKS), Øyvind Sandnes (Oceanize), Roy Vegard Hiller og Håvard Sandnes (Sandnes transport og Terminal), Kurt Jessen Johansson (Jessen United), Kim Rune Bøe (Skotvik Bøe Invest) og Morten Øyahals (Haem Invest). Foto: Helgeland logistikk AS

Publisert
17.January.2022

Til lands, til vanns og i luften med – for bedrifter i Nordland og Trøndelag

Helgeland Logistikk AS får nye, sterkere eiere for å gi bedrifter i Nordland og Trøndelag bedre logistikkløsninger. Samtidig endrer selskapet navn til MultiMod Solutions (MMS).

Helgeland Havn IKS etablerte i 2019 det dedikerte logistikkselskapet Helgeland Logistikk AS sammen med næringsaktører på Helgeland. Ambisjonen var å gi regionens bedrifter et bedre og mer pålitelig godstransporttilbud, ikke minst gjennom mer sjøtransport.

Ønsker samarbeid med lokale transportører og samarbeidspartnere

Nå går et tyngre partnerskap lokalisert i Norges største havbrukskommune Nærøysund inn med en halv million kroner i frisk aksjekapital i selskapet, som samtidig skifter navn.

– Det nye eierskapet er et direkte resultat av det midtnorske havnesamarbeidet Kysthavnalliansen, som har demonstrert at det er fullt mulig å frakte fersk laks fra Midt-Norge til Europa sjøveien med Sjømatruta, sier styreleder Kurt Jessen Johansson.

Johansson legger til at de ønsker å samarbeide tett med lokale transportører og andre samarbeidspartnere, og tror dette grepet vil styrke transportnæringen i hele regionen.

– Når Helgeland Logistikk nå endrer navn til MultiMod Solutions AS, understreker det vår tydelige ambisjon om å utnytte alle transportformer – både sjø, bane, landevei og i lufta – for å gi næringsliv sømløse og effektive transportløsninger, sier Johansson.

Helgeland og Namdalen

Den tidligere havnedirektøren i Helgeland Havn IKS, er gjennom sitt eget selskap Jessen United AS nå en av de nye eierne i MMS. Den største eieren i det multimodale logistikkselskapet er Sandnes Transport og Terminal AS i Rørvik med 40 prosent eierandel. I tillegg til en stor flåte av moderne lastebiler, drifter selskapet to terminaler i Nærøysund.

Oliver Kidalla fortsetter som daglig leder og eneste fast ansatte i MMS, og vil ha kontorsted og fast tilhold i Sandnessjøen. MMS får nå representasjon i Rørvik og kan samtidig trekke veksler på tilgjengelige ressurser, kompetanse og nettverk i det utvidede partnerskapet.

Aksjonærliste MultiMod Solutions AS:

  • Sandnes Transport og Terminal AS, Rørvik – 40%
  • Sealine Products AS, Sandnessjøen – 10%
  • Jessen United AS, Mosjøen – 10%
  • Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS – 10%
  • Skotvik Bøe Invest AS, Kolvereid – 10%
  • Haem Invest AS, Kolvereid – 10%
  • Oceanize AS, Ottersøy – 10%