Meny
Til topps i spennende og tett norsk finale

Publisert
13.June.2018

Til topps i spennende og tett norsk finale

Rudskogen Motorsenter Østfold: I helgen gjennomførte Volvo Norge landsfinalen i Volvo Trucks Driver Challenge, der den sjåfør som kjører billigst i Norge skulle kåres. 16 finalister deltok i finalen. Etter innledende runder ble det til slutt Richard Lillemo fra Stjørdal i Trøndelag som stakk av med seieren etter at han møtte Trond Morten Olausen fra Drammen i finalen.

0,21 liter diesel skilte de to i finaleheatet som gikk over to runder på motorsenteret, en kjøretid på mellom 10 og 11 minutter. I september reiser Richard Lillemo til verdensfinalen i Gøteborg hvor han skal kjempe om heder og ære mot over 130 deltakere fra hele verden.

Richard Lillemo kjører til daglig for Isak D Westgaard AS, mens den andre finalisten kjører for entreprenørfirmaet Isachsen i Drammen.

– Konkurransen arrangeres hvert annet år og i år gjorde vi en vri hva angår å finne de beste sjåførene som kunne kjempe i en norsk finale. Tidligere har vi arrangert lokale konkurranser for å finne de beste finalistene, i år benyttet vi Volvo Dynafleet, som blant annet logger hvordan en sjåfør kjører med tanke på drivstofforbruk, kan Kate Andersen som har stått sentralt i arrangementet fortelle.

Spenning

Hver forhandler gikk gjennom sine kunders sjåfører på Dynafleet – for å plukke ut da aller beste med hensyn på å kjøre billig.

16 finalister fra Mo i Rana i nord til Mandal i sør kom fredag ettermiddag til Sarpsborg hvor de fikk orientering om hvordan finalen skulle gjennomføres og de fikk være med på et hyggeig sosialt program og en bedre middag. Lørdag morgen ble de kjørt med buss til Rudskogen Motorsenter der de ble kjørt løype rundt med buss. Konkurransen gikk motsatt vei av hva alle andre kjører på motorsenteret, men det hadde sin bakgrunn i at man ønsket å utfordre deltakerne på to kraftige motbakker.

– Vi benyttet to så å si identiske lastebiler med dumperpåbygg, lastet til 26 tonn og alle resultater ble logget via Dynafleet. I hver bil sikret en sensor fra samarbeidspartner Transportkompetanse for at alle fulgte reglene som var satt opp. Etter loddtrekning ble de 16 deltakerne delt i to grupper som kjørte innledende heat i hver sin bil. De to beste kom til en semifinale og deretter ble de to beste kjørt mot hverandre i finalen, kan Jan Erik Pedersen som er Dynafleet-ekspert i Volvo fortelle.

– Spenningen i løpet av dagen var til å ta og føle på, men samtidig hadde alle sammen en hyggelig dag hvor det også ble arrangert en konurranse i gokart, for å fylle dagen med litt spesielt innhold, sier Torstein Magelssen som var ansvarig for gjennomføring av arrangementet.

– Dette var 2 dager med mye moro, for en gjeng! Takk til Volvo Norge for et kjempeopplegg, de som sto bak gjorde dette til en flott opplevelse og takk til samtlige sjåfører for hyggelig samvær, skriver en av deltakerne, Kjell Geir Knutsen fra Ålesund på sin facebookside etter konkurransen.

Disse deltok i landsfinalen:

Richard Lillemo Isak D Westgaard AS – Stjørdal

Odd Eystein Noem AS Rolleiv Pedersen – Steinkjer

Bjørn Freddy Georgsen Meyerhip Logistkk AS – Mo I Rana

Kjell Geir Knutsen Conteainer Consult AS – Ålesund

Margrete Strømsvåg Roger Nilsen AS – Trofors

Vidar Villanger Litra Gass AS – Bergen

Dan Tore Båtevik Nistad AS – Bygstad Sogn og Fjordane

Tor Arne Frivold MBT – Mandal

Knut Grøtting Hoyer Norway as – Gran Oppland

Bent-Gøran Øiseth Hoyer Norway as – Tønsberg

Calin Cosmin Harlem- solutions a/s – Fredrikstad

Emil Johansen Weensvangen – Ved og Olje AS – Espa Hedmark

Svein Kenneth Andersen Trond Johnsen Transport AS – Løten

Robert Morath Halvorsen Kongsberg Entreprenør AS – Skollenborg

Kim Larsen Tipp Transport – Porsgrunn

Trond Morten Olaussen Isachsen AS – Drammen