Meny
Tilbyr industriens mest omfattende plattform innen flåtestyring

Publisert
12.April.2018

Tilbyr industriens mest omfattende plattform innen flåtestyring

Telekom beslutter å introdusere hele paletten med telematikkløsninger til alle som ønsker å følge sin flåte av kjøretøy – velger samarbeid med globale Fleet Complete.

Telekom, Europas største aktør innen telekommunikasjon, og Fleet Complete, den hurtigst voksende aktøren innen IoT for flåtestyring, kunngjør at de nå vil samarbeide i Tyskland. Partnerskapet i det tyske markedet vil gjøre at tyske kunder heretter vil få adgang til fremtidsrettet teknologi med telematikkløsninger og skybaserte tjenester for både flåtestyring, bevegelige verdier og ressurser, samt administrasjon av arbeidsstokk og skiftordninger – alt fra den samme plattformen.

Flåter av kjøretøy er en del av den tyske økonomien. Slike flåter har i dag en anslått verdi av mer enn 250 milliarder Euro, eller rundt 2.500 milliarder norske kroner. Det finnes rundt 5 millioner kjøretøyer i bransjen. Rundt ti prosent av det tyske nasjonalproduktet er knyttet opp mot anleggsbransjen der mer enn 74.000 firmaer har sitt virke. Det er særlig en stor andel tjenesteytende firmaer i denne industrien. Bransjen vokser, og kravet til effektivitet øker. Kundene søker nå løsninger basert på telematikk som gir hurtig respons og som er tilgjengelig overalt til enhver tid.

Ved å benytte Fleet Completes ledende teknologi vil Telekom være i stand til å løse de konkrete utfordringene som tysk transportindustri står overfor. Oppkoblinger som skjer med høy hastighet og operasjoner som gir de IoT-løsninger som markedet etterspør vil være et suksesskriterium for alle flåter i alle industrier. Funksjoner som bedrer effektivitet, øker sikkerhet, reduserer kostnader og som gir et positivt utslag på bunnlinjen er noe enhver flåteeier er interessert i å være i besittelse av uavhengig av kjøretøyets størrelse eller antallet kjøretøyer i flåten.

Blir en av de mektigste aktørene i Europa innen telematikk

Fleet Complete var Telekoms førstevalg grunnet den forretningsfilosofi man har og den internasjonale suksess som Fleet Complete allerede har oppnådd i markedet for flåtestyring. Konsernets globale tilstedeværelse og lange erfaring med store samarbeidspartnere innen mobilnett har gjort at man vet hva som kreves i de ulike lokale markeder og hva som kreves for å utvikle en plattform i verdensklasse. Fleet Complete sine løsninger har allerede slått igjennom i Nord-Amerika, Australia og en rekke europeiske markeder som Benelux, Østerrike, Skandinavia og Baltikum. Når man nå sammen går inn i det tyske markedet vil Telekom og Fleet Complete bli en av de mektigste aktørene i Europa innen telematikk. Kundene vil kunne nyte godt av tjenestene fra en av Europas største mobilselskaper og løsningene fra en verdensledende aktør innen flåtestyring.

– Vi er veldig glade for å ha etablert et partnerskap med Telekom, fordi dette markerer en milepæl for oss i Fleet Complete når det gjelder det europeiske markedet, sier Tony Lourakis, grunnlegger og CEO hos Fleet Complete.

– Det tyske markedet er smekkfullt av muligheter for oss hva gjelder våre løsninger for flåtestyring. Ved at vi nå har etablert et partnersamarbeid med et av de beste mobilselskapene i Europa vil vi kunne svare på lokale markedsutfordringer og tilby et bredt spekter av løsninger for våre kunder innen flåtestyring, fremholder Lourakis.

– Vi synes det er spennende å få anledning til å jobbe sammen med Fleet Complete fordi selskapet allerede har lang erfaring fra å jobbe med ledende mobilselskaper rundt omkring i verden, sier VP M2M/IoT, Dennis Nikles fra Telekom Germany.

– Vårt mål er å hjelpe våre kunder til å bli enda mer fremgangsrike innen sine ulike bransjer. Nå er vi i stand til å tilby hele paletten av tjenester og løsninger i en komplett plattform som både er like fleksibel som våre kunders behov, og som gir dem muligheten til ytterligere å forbedre tjenestene overfor sine kunder, avslutter Telekoms Dennis Nikles.