Meny
Trist start på trafikkåret Car traffic in the early winter morning, view from the car window.

Publisert
05.February.2020

Trist start på trafikkåret

2020 startet på verst tenkelig vis med ni omkomne i trafikken i januar. Det er en økning fra fjoråret og vi må tilbake til 2016 for å finne en dårligere start på året.

To fotgjengere og syv bilførere mistet livet i januar i år.

– Det er trist at så mange har mistet livet i trafikken allerede i år. Spesielt tragisk er det at vi har mistet et lite barn og flere ungdommer. Våre tanker går til alle de som sitter igjen med uendelig mye smerte og sorg over å ha mistet den kjæreste de hadde. Sammen med myndigheter, organisasjoner og næringer skal vi i Trygg Trafikk gjøre det vi kan for å forhindre alvorlige ulykker i trafikken. Dessverre er det en lang og vanskelig vei for å komme helt i mål, men vi gir ikke opp, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Fortsatt mange ulykker med tunge kjøretøy

Av ni dødsulykker var tunge kjøretøy involvert i fem av dem, altså over halvparten av ulykkene i januar.

– Vi registrerer fortsatt en økning i dødsulykker hvor tunge kjøretøy er involvert. Vi har også sett over tid at det er langt flere tilfeller av dette i vinterperioden sammenlignet med resten av året. Derfor må vi ikke glemme at vi må ta ekstra forbehold i trafikken når føreforholdene er som de er. Det er større krav til dekk og teknisk utstyr og ikke minst fartstilpasning og oppmerksomhet på trafikken, oppfordrer Johansen.

Flest omkomne i Viken

4 personer mistet liver i Viken, 2 personer i Nordland, 1 i Oslo, 1 i Troms og Finnmark og 1 i Vestland.

– Viken har mistet dobbelt så mange som januar i fjor. Nordland var det fylket hvor det var flest som mistet livet i trafikken i 2019 og dessverre har også de en trist start på året, sier Johansen.