Meny
Tungtransporten blir elektrisk Seks plasser med inntil 300 kW gir mulighet for å lade på høy effekt. Ladestasjonen ligger nær E18, Oslo sentrum, containerterminalen og resten av Oslo havn. Foto: Hans Kristian Riise/Oslo Havn

Publisert
08.June.2023

Tungtransporten blir elektrisk

Velkommen til åpning av ladestasjon for tyngre kjøretøy på Grønlia i Oslo havn (Mosseveien 59). Den finner sted mandag 12.06 kl. 14:30–15:30. Byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen, åpner ladestasjonen. Oslo Havn og Bymiljøetaten i Oslo har bygget den.

Norges største offentlige ladestasjon for tyngre kjøretøy åpner på Grønlia i Oslo havn. Dette er et viktig skritt for å elektrifisere fremtidens tungtransport og redusere CO2-utslipp.

Samtidig er det et skritt på veien for å skape en grønn korridor i havnen. Varene kommer fra en miljøvennlig sjøtransport og bringes til kunder med store el-kjøretøy.

Seks plasser med inntil 300 kW gir mulighet for å lade på høy effekt. Ladestasjonen ligger nær E18, Oslo sentrum, containerterminalen og resten av Oslo havn. Dette blir den første helt offentlige ladestasjonen i et nytt Oslo-nettverk for tyngre kjøretøy. På åpningen møtes representanter for bransjen.