Meny
Tysk logistikkgigant til porten av Norge Foto: Dachser

Publisert
02.February.2024

Tysk logistikkgigant til porten av Norge

Logistikkleverandøren Dachser, med røtter i Tyskland, er nå i full drift i Kristiansand og klar til å betjene kunder på Sørlandet.

Dachser har vært etablert i Norge siden 2005 og har lenge kunnet tilby kunder på Østlandet daglige forbindelser og presise transittider til hele Europa. Nå vil også kunder i Agderregionen kunne ta del i Dachsers omfattende transportnettverk med tidsoptimerte ruter og behovstilpassede avganger.

En bro til Europa

Logistikkselskapet Dachser åpner ny terminal i Setesdalsveien 214 på Langemyr 1. februar, og har dermed avsluttet sin tid som salgskontor i Kvadraturen.

Dette markerer overgangen fra salgskontor til en fullverdig filial med lansering av ny terminal og de gjenkjennelige Dachser-bilene i gult og blått kjørende rundt i Agder-regionen. Det familieeide selskapet har 379 terminaler spredt over Europa, hvor tilgangen til nettverket via Hirtshals, Danmark sikrer kortest mulig reisetid til kontinentet fra Norge.

Med 200 kvadratmeter kontor, 1200 kvadratmeter terminal og plassering ved ‘Sørlandets bro til Europa’ vil Dachser Norways nye avdeling fungere som et viktig knutepunkt for transport til alle kontinentets hjørner. Dachsers utbredte infrastruktur og stabile nettverk gir sikker og effektiv transport fra A til B, med fleksibel betjening over hele Europa.

– Vi gleder oss til å bringe Dachser-nettverket til Sørlandet og ser positivt på de mulighetene dette bringer med seg. Vi foretar daglige reiser mellom Kristiansand og Hirtshals for å etablere og styrke vårt nettverk i Europa gjennom Kolding. Dette er svært gunstig for oss, og i mange tilfeller resulterer det i betydelige tidsbesparelser for våre kunder, både for import og eksport. Våre syv ansatte, støttet av hele organisasjonen, er klare til å betjene kunder på Sørlandet, forklarer Magnus Asbjørnsen, salgssjef hos Dachser Norway, avdeling Kristiansand.

Næringsliv i vekst

Kristiansand og Agderregionen er blitt en attraktiv og fremtidsrettet region, med gode muligheter for vekst og næringsliv, i tillegg til et unikt import- og eksportmarked i norsk sammenheng. Dachser er en del av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen som jobber for et aktivt næringsliv på tvers av bransjer. Roar Vigeland Osmundsen, Næringspolitisk leder i Næringsforeningen i Kristiansand, ser svært positivt på at nye aktører etablerer seg i regionen.

– Kristiansand er strategisk plassert for å bli Norges ledende transport- og logistikksentrum, med sin nære tilknytning til Europa og forbindelse til Jyllandskorridoren. Daglige anløp fra to ferjeselskap, som tilbyr effektive cargomuligheter, sammen med daglige anløp fra containerskip, gir en robust tilkobling til verdensmarkedet. Samtidig gjennomgår veinettet en betydelig oppgradering, med planer om en sammenhengende firefeltsvei både vestover mot Stavanger og østover mot Oslo, forklarer Osmundsen.