Meny
Unik transportløsning fra Nordkapp til Asia

Publisert
24.May.2017

Unik transportløsning fra Nordkapp til Asia

DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktsspesialisten innenfor Deutsche PostDHL Group, vil akselerere forsyningskjeden for den nord-norske sjømatnæringen.

DHL vil frakte levende krabber og annen sjømat fra Lakselv lufthavn, Banak i Nord-Norge til Asia og Nord-Amerika. På dedikerte flyvninger transporterer DHL den ferske sjømaten til DHL-terminalen i Oslo og videre til Sør-Korea og andre destinasjoner i Japan eller USA. Logistikken er nøyaktig timet for å sikre at sjømaten holder best mulig kvalitet, og sjømaten reiser kun 100 km (luftlinje) fra sitt opprinnelsessted til Nordkapp og derfra til sine endelige destinasjoner. Den første flyvning fra Banak landet 23. mai i Oslo og ble ønsket offisielt velkommen av statssekretær Ronny Berg fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Bidrar betydelig til den logistiske tilgjengeligheten til regionen

– Vår unike løsning er skreddersydd etter kunders behov og bidrar betydelig til den logistiske tilgjengeligheten til regionen. Transport av fersk sjømat er utfordrende, men takket være omfattende kompetanse innenfor temperaturkontrollert logistikk og kapasiteten til et globalt nettverk, kan vi sørge for leveranser av høy kvalitet med prosessorientert fleksibilitet og hurtighet. Våre tjenester innenfor sjømattransport, prosessering og distribusjon gjør det mulig for kunder i Asia og USA å nyte fersk fisk fra Barentshavet og de norske fjordene, sier Trond Ørjan Olsen, Head of Airfreight, DHL Global Forwarding, Freight Norway.

Reduserer ledetiden med nesten 50 prosent

Transport av fersk sjømat med fly gjør det mulig for DHL å redusere ledetiden med nesten 50 prosent. Kortere ledetid sikrer at levende krabber og annen fersk sjømat ankommer sin destinasjon i best mulig stand. I tillegg til levende krabber, snøkrabber og reker, vil DHL også transportere en rekke arter hvit fisk, som torsk, hyse, sei, kråkebolle, kamskjell og laks. At flyene er levert av DHL Express og transportprosessen er håndtert av DHL Global Forwarding er et bevis på nok et suksessfullt samarbeid på tvers av divisjonene i DHL-familien.

– Tid er nøkkelen når det kommer til levering av fersk sjømat av aller beste kvalitet. Norge er et langstrakt land og en stor andel av sjømaten blir produsert i nord. Denne luftfraktruten vil være en viktig bidragsyter til effektivt å kunne levere sjømat til kunder verden over, sier Bjørn-Erik Stabell, Marketing Manager for laks & ørret i Norges sjømatråd.

DHL har som mål å øke frekvensen på leveringer fra Oslo til Asia til tre flyvninger i uken. Fra Oslo blir nær 90 prosent av fisken flydd direkte til Seoul i Sør-Korea, mens rundt ti prosent er videre rettet mot destinasjoner i USA, Japan og Kina.