Meny
Varsler høyere transportkostnader ved innførsel av AutoPASS for ferje

Publisert
20.December.2018

Varsler høyere transportkostnader ved innførsel av AutoPASS for ferje

Ordningen som innføres har som hensikt å forenkle hverdagen for trafikantene, som nå kan kjøre rett ombord på ferjene med automatisk registrering av AutoPASS-brikke, eller AutoPASS ferjekort.

Kan bety prisoppgang på opptil 39 prosent

Men for transportkundene kommer ikke overgangen uten utfordringer: Med dagens verdikort, som fylles på av transportørene i forkant, har man nemlig oppnådd 50 prosent rabatt. Denne reduseres til 40 prosent ved innførsel av AutoPASS-løsningen.

– Dette, i tillegg til endringer i beregningsgrunnlaget, får vesentlige følger for hele verdikjeden. Transportkundene må nå belage seg på høyere priser som direkte konsekvens av endringene myndighetene har bestemt, forklarer regionsjef i NLF, Jan-Ove Halsøy.

Kalkyler utført av medlemsbedrifter på Vestlandet indikerer at endringene som trer i kraft som følge av innføring av AutoPASS på ferger, resulterer i en oppgang i transportkostnadene for enkelte strekninger på mellom 10 og 39 prosent, avhengig av kjøretøygruppe og takstsone. Dette er kostnader som automatisk videreføres til kundene

Skulle egentlig gjennomføres «over natten»